Kovalainen odotti parempaa aikaa

McLarenin Heikki Kovalainen ajoi formula ykkösten Bahrainin GP:n aika-ajossa viidenneksi. Hän yllättyi siitä, että aikaero paalupaikan napanneeseen BMW:n Robert Kubicaan venähti 0,392 sekunnin mittaiseksi.

- Ei sitä täysin tyytyväinen voi olla, koska sijoitus oli noin huono, mutta nyt ei paremmin päässyt. Ensimmäinen veto kolmannessa osiossa oli vähän huono, mutta toinen tuntui paljon paremmalta ja odotin ajan parantuvan enemmänkin, mutta niin ei vaan tapahtunut. Ensimmäisen vedon jälkeen odotin parantavani noin puoli sekuntia, mutta se ei vaan mennyt niin. Tänään en parempaan pystynyt, Kovalainen kommentoi MTV3:lle.

Kovalainen toivoo aikaeron selittyvän ainakin osittain erilaisilla polttoainekuormilla. Aika-ajon päätösosio ajetaan kisabensat tankissa.

- Uskon, että taktiikkamme on ihan hyvä, mutta kuinka hyvä, sitä on vaikea mennä sanomaan. Jospa muut pysähtyisivät vähän aikaisemmin, niin se kyllä auttaisi aika paljon.

Kovalainen lähtee hyvällä fiiliksellä GP-kisaan.

- Olen kuitenkin edelleen McLaren-urani alussa, joten ei viidenteen sijaan niin kauhean pettynyt voi olla. Huonomminkin voisivat asiat olla. Tuosta paikasta on ihan hyvä taistella, kunhan lähtö ja taktiikka osuvat kohdalleen. Kaikki mahdollisuudet hyvään tulokseen ovat olemassa, kunhan emme anna periksi, Kovalainen sanoi.

(MTV3)


Lue myös:

    Uusimmat