Kouvolalainen yrittäjä Nitta pitää baarinsa auki hallituksen vetoomuksesta huolimatta – näin hän perustelee päätöstä: "Monta unetonta yötä olen viettänyt"

4:27
Kouvolalaisyrittäjä pitää baarinsa auki hallituksen vetoomuksesta huolimatta – näin hän perustelee päätöstä.

Useat ravintolat ovat jo sulkeneet ovensa, mutta kaikki eivät kuitenkaan ole näin toimineet. Kouvolalaisen anniskeluravintolan yrittäjä kertoo MTV Uutisille seuranneensa koronaviruksesta aiheutunutta tilannetta ahdistuneena.

Eduskunta hyväksyi tänään hallituksen esityksen ravintoloiden ja baarien sulkemisesta.

Esityksen mukaan ravitsemisliikkeet suljettaisiin asiakkailta, mutta ulosmyynti olisi kuitenkin sallittua. Määräys paikkojen sulkemisesta voi tulla voimaan aikaisintaan maanantaina, sillä hallituksen pitää vielä antaa täydentävä asetus asiasta.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) on vedonnut ravintoloitsijoihin ja kahvilanpitäjiin, että he sulkisivat tilansa asiakaskäynneiltä omatoimisesti.

Kaikki eivät kuitenkaan ole näin toimineet, vaan useat paikat ovat olleet edelleen auki.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) sanoi Ylen Ykkösaamussa seuranneensa surullisena, kuinka monet pääkaupungin baareista oli lauantain vastaisena yönä jopa täynnä asiakkaita.

Kouvolalaisyrittäjä kaipaa selkeää linjaa

Kouvolalaisen Ravintola Seipään yrittäjä Nitta Lusi pitää baarinsa ovet auki vielä edelleen hallituksen vetoomuksesta huolimatta.

Miksi näin?

– Se oli hallituksen suositus kaikille ravintolayrittäjille, Lusi aloittaa.

– Ei ole selkeää linjaa, mitä tehdään ja mihin asti ollaan kiinni. Omalta osaltamme pyrimme välttämään tartuntariskiä, Lusi sanoo.

Lusin mukaan Seiväs ei ole ruokaravintola ja jokainen yrittäjä tuntee asiakaskuntansa parhaiten. Hän uskoo tehneensä oikean päätöksen pitäessään ovet auki vielä tänä viikonloppuna.

Unettomia öitä

Lusi on omistanut Ravintola Seipään viime vuoden lopulta alkaen. Yrittäjä kertoo seuranneensa koronaviruksesta aiheutunutta tilannetta ahdistuneena.

– Monta unetonta yötä olen viettänyt tämän takia, Lusi kertoo.

Pahinta on ollut epätietoisuus siitä, miten pitäisi toimia. Lusi kaipaisi selkeää ohjeistusta siihen, miten yrittäjä voisi hakea apua ahdinkoonsa.

– Jos nyt laitan ravintolan kiinni niin, miten ollaan tukemassa sitä, ettei synny lisää työttömyyttä, kaksi vakituista työntekijää ravintolassaan työllistävä Lusi sanoo.

Asiakkaita riittää

Koronatilanne ei Lusin mukaan ole näkynyt juurikaan asiakasmäärissä. Pieni notkahdus nähtiin viime viikonloppuna, mutta kuluva viikko on ollut varsin tavallinen.

– Täällä on vakiintunut kanta-asiakasporukka ja lähitienoon asukkaat, jotka pitävät tätä toisena olohuoneenaan.

Lusin koko haastattelun voit kuunnella artikkelin videolta. Ravintola Seipään tilanteesta kertoi aiemmin Kouvolan Sanomat.

Imatralaisbaari odottaa hallituksen päätöstä

Myös imatralaisesta Kantapaikka-kahvilabaarista kerrotaan, että aukiolopäätökseen vaikuttaa se, että hallituksen päätöstä ei asiassa vielä ole.

– Ravintola suljetaan maanantaina. Toivon, että päätös tehdään tiistaina, Irina Arlovskaya kertoo sähköpostitse.

Arlovskayan mukaan asiakkaita ei ole ollut paljon eikä isoja ryhmiä ole muodostunut.

Kantapaikassa asiakkaille on tarjolla käsidesiä ja kumihansikkaita, joita voi halutessaan käyttää. Myös metrin turvavälistä muistutetaan piirroskuvalla.

Kantapaikan aukiolosta uutisoi ensin Uutisvuoksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja