Mainos

Kouluttajansa hukuttanut miekkavalas surmannut aiemminkin

Kouluttajansa eilen surmannut miekkavalas on sekaantunut traagisiin onnettomuuksiin myös aikaisemmin.

Eläinten inhimillisen kohtelun puolestapuhujana Yhdysvalloissa toimiva Humane society -järjestö kertoo, että osa-aikainen harjoittelija kuoli Tilikum-valaan altaassa Kanadassa vuonna 1991.

Vuonna 1999, kun valas oli myyty Kanadasta Floridan Orlandoon, sen altaasta löytyi kuollut mies. Miehen arvellaan jääneen SeaWorld-vesieläinpuistoon sulkemisajan jälkeen ja hypänneen itse altaaseen. Alastomasta ruumiista löydetyt raapimisjäljet viittasivat kuitenkin siihen, että valas oli riepotellut miestä altaan pohjaa ja seiniä pitkin.

Viimeisin onnettomuus tapahtui eilen niin ikään Orlandon SeaWorld-vesipuistossa, kun Tilikum hukutti naiskouluttajan altaassaan kauhistuneiden katsojien silmien edessä. Silminnäkijöiden mukaan viisitonninen valas kurkotti yllättäen altaastaan, tarttui kouluttajaan ja raahasi tämän veden alle.

- Se tuli aivan yhtäkkiä ja hyppäsi ylös tarttuen naista vyötäröstä, minkä jälkeen valas alkoi ravistella kouluttajaa voimakkaasti, tapahtuman nähnyt Victoria Biniak kuvaili.

- Sireenit alkoivat soida ja ihmiset juoksivat ulos. Vesipuiston työntekijöitä ilmaantui paikalle kuin tyhjästä.

Poliisin mukaan kouluttajana toiminut 40-vuotias Dawn Brancheau saattoi myös liukastua tai kaatua altaaseen.

Vesipuiston johtaja Chuck Tompkins on vakuuttanut paikallislehdessä, että traaginen onnettomuus tullaan tutkimaan perinpohjaisesti. Toistaiseksi kaikki miekkavalasesitykset on peruttu sekä Orlandossa että Kalifornian San Diegossa, missä SeaWorldilla on toinen vesieläinpuisto.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.