Kotimakkarat
- 50 g kylmäsavuporon paistia
- 300 g broilerin jauhelihaa
- 1 dl silputtua ruohosipulia
- 1 rkl kotisinappia
- 2 murskattua valkosipulin kynttä
- 1 rkl mustapippuria rouhittuna myllystä
- ½ tl cayennepippuria
- 12 g suolaa
- 2 dl kermaa
- 2 kpl kananmunaa
- paistamiseen kirkastettua voita
Paloittele paisti pieniksi kuutioiksi ja lisää jauhelihan joukkoon. (Nosta massa kylmään).
Murskaa valkosipuli veitsellä ja pilko pieneksi. Kaada valkosipulien päälle hieman oliiviöljyä, lisää vähän suolaa ja murskaa vielä veitsellä pieneksi. Sekoita massaan valkosipulit, sinappi, leikattu ruohosipuli ja kaada kylmää kermaa ohuena nauhana joukkoon. Lisää cayannepippuri. Sekoita lopuksi munat yksitellen muiden aineiden joukkoon. Mausta vielä mustapippurilla ja suolalla.
Laita massa pursotinpussiin ja pursota suoleen. Älä laita suolta liian täyteen, ettei se räjähdä. (Sido narulla haluamasi pituisia makkaroita.) Pistele makkarat ja laita 80 asteiseen veteen kypsymään. (Jos sinulla ei ole lämpömittaria käytettävissä, niin säädä lämpö sellaiseksi, ettei vesi juuri ja juuri vielä poreilee.) Makkarat ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan.
