Kotiin energiatehokkuutta ympäristölainan avulla

Pohjoismaiden Investointipankki NIB on myöntänyt Suomen Hypoteekkiyhdistykselle 12 miljoonan euron lainan, jolla tuetaan yksityisten kotitalouksien ja asunto-osakeyhtiöiden energiatehokkuuteen liittyviä projekteja.

Hypoteekkiyhdistys toimii välittäjäpankkina ja lainaa rahaa edelleen yksityisille kotitalouksille ja asunto-osakeyhtiöille sellaisiin korjaushankkeisiin, joilla kehitetään kiinteistöjen energiatehokkuutta.

Tällaisiksi hankkeiksi katsotaan esimerkiksi lämpöpumput tai maalämpö, joiden käyttöönotolla voidaan vähentää päästöjä. Tuettavia hankkeita ovat myös uusiutuvan energian hyödyntämiseen liittyvät projektit, esimerkiksi lämmitysmuodon vaihtaminen pellettilämmitykseen tai pienten tuuli- tai aurinkovoimayksiköiden asentaminen.

– Kun ohjaamme rahoitusta yksityisille kotitalouksille Hypoteekkiyhdistyksen kaltaisten välittäjäpankkien kautta, tavoitamme pienempiä hankkeita, joilla on yhdessä suuri positiivinen ympäristövaikutus. Energiatehokkuuden lisääminen on tehokas tapa vähentää kasvihuonepäästöjä, toteaa NIBin toimitusjohtaja Johnny Åkerholm.

NIBin myöntämän lainan ansiosta Hypoteekkiyhdistyksen rahoituksessa painotetaan erityisesti ympäristöön liittyviä hankkeita.

– Asumiselle asetetaan yhä suurempia ympäristövaatimuksia. NIBin kanssa toteutettava lainaohjelma mahdollistaa erilaisten asumisen rahoituspalvelujen tarjoamisen suomalaisille kotitalouksille ja asunto-osakeyhtiöille, sanoo Suomen Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Inha.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat