Koti kuntoon äkkiä! Ohje 20 minuutin pikasiivoukseen

Siivous on harvan suosikkikotityö. Tällä ohjeella siivoat kotisi 20 minuutissa, toista joka päivä, niin kaaosta ei pääse syntymään.

Anna Perho lainaa uudessa Superarkea-kirjassaan Real Simple -lehden ohjetta, jolla kodin saa pidettyä kunnossa alle puolen tunnin päivittäisellä työllä. Lue ohje ja toteuta ruutini päivittäin.

– Laita tarvittaessa kännykkähälytys päälle ja tee täysillä 20 minuutin ajan – ei keskeytyksiä, Anna Perho muistuttaa kirjassaan.

Keittiö: Tyhjennä ja pyyhi tiskiallas (5 minuuttia), puhdista lieden päällys ja tasot (1 minuutti), pyyhki roiskeet lattialta (30 sekuntia) ja laita rätit siististi paikoilleen (30 sekuntia).

Kylppäri: Pyyhi allas ja tasot (1 minuutti). Pyyhi roiskeet peilistä (30 sekuntia), pyyhi pöntön rengas ja reunat (15 sekuntia), harjaa pöntön seinämät ja huuhdo vessaharja (30 sekuntia), pyyhi suihkukaapin ovet (30 sekuntia) ja pyyhi suihkuverho jollain puhdistusaineella, joka hidastaa likarannun syntymistä verhon helmaan (15 sekuntia).

Makkari: Petaa sänky (2 minuuttia), laita vaatteet kaappeihin ja korut paikoilleen (2 minuuttia), siisti yöpöydät (1minuutti).

Olkkari: Avaa ikkuna. Siivoa tavarat sohvalta ja sohvapöydältä (1 minuutti), imuroi muruset lattialta (2 minuuttia), asettele kirjat, lehdet, pelit ja dvd-levyt paikoilleen (2 minuuttia), pyyhi tasot mikrokuituliinalla. Tuuleta lopuksi niin, että korvissa soi. Valmis!

Kuva: Colourbox.com

MTV3

Lue myös:

    Uusimmat