Kosmetologihoito kotona? Toimitus testasi kasvojen puhdistuslaitteet

Voiko kosmetologien tarjoamia hoitoja toteuttaa kotona? Toimitus testasi ihon puhdistukseen tarkoitetut kotihoitolan laitteet.

Markkinoilla on yhä enemmän kotikäyttöön tarkoitettuja ihonhoitolaitteita ammattimaiseen ihonpuhdistukseen. Toimitus selvitti miten kasvojen puhdistuslaittet lunastavat lupauksensa.

Silkinpehmeä iho – ja yksi finni

Braun Silk-épil Facial Brush

Braun Silk-épil Facial Brush -kasvojen puhdistusharjan testaaminen ensin jännitti: ihoni on suhteellisen hyvässä kunnossa, ja pelkäsinkin tekisikö puhdistusharja ainoastaan hallaa herkälle hipiälleni.

Tuotteen kerrotaan auttavan pääsemään eroon talven kuivattamasta ihosta ja kuolleesta ihosolukosta. Pyörivällä puhdistusharjalla on tarkoitus puhdistaa ihohuokoset, meikin ja epäpuhtaudet jopa kuusi kertaa tehokkaammin kuin tavallisella, puhdistusgeelillä tehtävällä kasvojen puhdistuksella. Harjan kerrotaan parantavan ihon verenkiertoa tehden ihosta puhtaan, raikkaan ja valmiin kosteutusta varten.

Facial Brush -harjaa ei myydä erikseen, vaan se sisältyy Braunin neljään eri Silk-épil -pakkauksiin.

Käyttökokemukset: Hiljaa suriseva, reippaasti pyörivä harja ensin pelotti, vaikkakin se oli viattoman valkoinen ja harjaspää oli pehmeä. Kokeilin puhdistusharjaa suihkun jälkeen, jolloin ihoni oli valmiiksi puhdistettu. Harjan käyttö olikin yllättävän miellyttävää ja huomasin, että siihen tarttui edelleen epäpuhtauksia: valkoinen harja muuttui kellertäväksi, joten meikkivoidetta oli selvästi jäänyt epähuomiossa kasvoille.

Iho tulisi syväpuhdistaa säännöllisesti, jotta iho voisi paremmin. Varoin harjalla herkkää silmänympärysihoa, ja keskityin eritoten poskipäihin, nenään ja otsaan. Lisäsin lopuksi seerumin ja yövoiteen. Iho tuntui silkinpehmeältä.

Seuraavana päivänä nenän pieleeni ilmestyi finni. Minulla ei ole koskaan finnejä. En tiedä reagoiko ihoni syväpuhdistukseen näin.

Plussaa:
– Kolme tuotetta samassa Silk-épil 7979 SkinSpa Premium Edition -paketissa: epilointi, kuorinta ja kasvojenpuhdistus!
– Vedenkestävä tuote: voit ajella sääret myös suihkussa!
– Iho tuntui puhdistusharjan käytön jälkeen silkinpehmeältä.

Miinusta:
– Liian monta vempelettä ja pientä osaa.
– Ohjeet hieman sekavat.
– Unohtuu helposti ihonhoitorutiineista.

Odotettu tuote vihdoin Suomessa

Clarisonic Mia 2

USA:ssa vuonna 2001 lanseeratun Clarisonic-ihonpuhdistuslaitteen kerrotaan olevan kauneuden alan ammattilaisten ja dermatologien suosittelema. Tuotteessa on Sonic-teknologia, joka perustuu värähtelyyn pyörivän liikkeen sijaan: se poistaa meikin, lian, epäpuhtaudet ja kuolleet ihosolut. Tuotteen kerrotaan puhdistavan kuusi kertaa paremmin kuin käsin tehty puhdistus.

Tuotteen kerrotaan sopivan myös kaikkein herkimmille ihotyypeille hellävaraisuutensa vuoksi, joten kokeilin tuotetta innolla: oma ihoni on herkkä, kuiva, mutta muutoin hyvässä kunnossa. Clarisonic-harjalla tehty puhdistus ei vastaa kuorintaa, ja siksi harjaa voidaan käyttää kahdesti päivässä, aamuin ja illoin.

Käyttökokemukset:  Ensivaikutelmat: onpa tuhti, isokoinen laite! Pakkaus on miellyttävä, asiantuntevan oloinen sekä matkakotelo on plussaa, vaikkakin tuotteen ottaminen mukaan matkaan saattaa kyllä osaltani unohtua. Harja itsessään näyttää isolta ja tuntuu painavalta. Mukana on myös ihonpuhdistusgeeli, mikä on mainio lisä.

Laite pitää hassua, ufomaista ääntä. Vaihtoharja ei pyöri vaan värähtelee edestakaisin 300 edestakaista mikroliikettä sekunnissa.

Seuraan ohjeita tarkasti: tätäkään tuotetta ei saa käyttää herkällä silmänympärysalueella. Joudun pitämään ohjeet monesti mukana, sillä jostain kumman syystä mieleeni ei vain jää tämä rytmi: ”Hiero ensin 20 sekuntia otsaa, sitten 20 sekuntia nenän ja leuan aluetta. Lopuksi hiero 10 sekuntia kumpaakin poskea.” Laitteen pieni piippaus ilmoittaa ystävällisesti, milloin tulee vaihtaa aluetta.  

Kun aloitan ensi kerran otsasta, harjasta valuu vettä ja puhdistusgeeliä silmiini: taisin uittaa tuotetta liiakseen vedessä. Innostun kuitenkin, kun tajuan miten nopeasti kasvojen puhdistus on ohi.

Ensimmäisten käyttökertojen jälkeen ihoni tuntuu hieman aralta, mutta pehmeältä. Mutta jälleen! Tällä kertaa leukaani ilmestyy finni. Finnin laskeuduttua finni ilmestyy samaan kohtaan, kun käytän laitetta toistamiseen. On kuitenkin normaalia, että joillekin ilmestyy finnejä noin 1–1,5 viikon sisällä. Tämä tarkoittaa, että kuona-aineet ovat lähteneet liikkeelle ja puhdistusprosessi on käynnissä. Laitteen käyttöä ei kannata lopettaa heti:  kun laitteen käyttöä jatkaa, finnien tulisi hävitä noin viikon sisällä.

 
Suosittelen tätäkin tuotetta niille, joilla ei ole niin herkkä iho.

Plussaa:
– Harja on ohjelmoitu 60 sekunnin puhdistusta varten ja piippaa, kun pitää vaihtaa aluetta.
– Harja on pehmeä, miellyttävä iholla.
– Ihosta tuli pehmeä.
– Mukana tulee pienikokoinen puhdistusgeeli.

Miinusta:
– Iso koko.
– Finnit säikyttivät käyttäjän.

Lääkinnällisesti hyväksytty apu akneen?

Rio Lite2 Ihonhoitovalo

Rion valmistamaa Lite2 ihonhoitovaloa mainostetaan lääkinnälliseksi laitteeksi hyväksytyksi ihonhoitolaitteeksi. Valoterapiateknologiaa hyödyntävä laitteen luvataan vähentävän bakteerien kasvua ja leviämistä iholla ja auttavan vähentämään ihon epäpuhtauksia. Laite on ladattava ja toimii napin painalluksella.

Käyttökokemukset: Laite on ilahduttavan helppokäyttöinen, yksi napinpainallus riittää. Edes kelloa ei tarvitse katsella, sillä optimaalisen 8 minuutin kuluttua valo sammuu automaattisesti. Helppokäyttöisyyttä lisää akku, joten laite ei kahdehdi käyttäjää virtapiuhaan. 8 minuutin hoito per ongelma-alue on paljon mukavampi toteuttaa sohvalla telkkaria katsellen kuin kylppärissä kyykkien.

Silti: 8 minuuttia valohoitoa ensin leukaan, sitten otsaan, mahdollisesti muuallekin, aamuin ja illoin, vaatii ruuhkavuosiaan elävältä jo todellista omistautumista. Laite ei ehkä sovellukaan niin hyvin laajasta aknesta kärsivälle, vaan pikemminkin yhden ongelma-alueen kanssa kamppaileville.

Hoidettava alue alkaa tuntua lämpimältä ja jotenkin kihelmöi hieman käytön jälkeen. Ensimmäisten päivien jälkeen tosin tuntui, että finnejä puhkesi vain muutama lisää. Muutaman viikon ajan iho pysyi siistinä, isompia näppyjä ei ilmestynyt.

Käytön lopetettuani finnit palasivat.

Plussaa:

– Helppo käyttää

– Ei johtoa! Voi vaikka istua sohvalla kun tekee hoitoa

– Ideaali yhden ongelma-alueen hoitoon

Miinusta:
– Käyttö vie aikaa

– Finnejä ilmestyi, kun käytön lopetti?

Kosmetologikäynti kotona?

Quirumed Ultraääni-kasvojenhoitolaite 816-CM7

Quirumedin kasvojenhoitolaite lupaa kosmetologikäynnin veroisen hoitokokemuksen kotona. Laitteesta löytyy sekä ultraäänihoito, sinisen ja punaisen valon hoito että ionihoitoja. Ultraääntä käytetään ihon puhdistukseen ja mikrohiontaan, kun taas valohoidoista luvataan apua akneen ja ryppyihin. Punaisen valon kerrotaan lisäävän ihon kollageenintuotantoa. Ionien puolestaan luvataan mainospuheissa puhdistuksen lisäksi jopa muokkaavan kasvojen ihoa sekä vähentävän löysää kaulanahkaa, sekä auttavan vähentämään tummien ja turvoneniden silmänalusten muodostusta.

Käyttökokemukset: Aloitin testin korkein odotuksin, sillä olen kärsinyt näppylöistä ja epäpuhtauksista lähes koko aikuisiän. Keskityin vain ihon puhdistukseen, mutta laite tarjoaa myös muita toimintoja esimerkiksi akneihon tai ikääntyvän ihon hoitoon.

Käyttöohjeissa oli melko paljon opeteltavaa ja alkuun pääseminen tuntui hankalalta: milloin pitikään valita ionit +, milloin ionit -? Mitä tapahtuu jos painan ”sonic”? Aluksi epäilytti toimiiko laite ollenkaan. Käsittelyn jälkeen iho kuitenkin tuntui hieman kihelmöivän.

Käyttöä tulisi jatkaa säännöllisesti usean viikon ajan tuloksia saadakseen. Tässä olikin suurin ongelma, sillä kiireisenä perheenäitinä kasvojen käsittelyyn ei vain tuntunut löytyvän aikaa. Laitteen käyttö tuntui elämäntilanteessani turhan aikaa vievältä.

Testailun lopetettuani tosin siskoni huomautti ihoni näyttävän paremmalta kuin aikoihin. Syy voi kuitenkin olla myös siinä, että olin testin ajan pakotettu ylipäänsä kiinnittämään tavallista parempaa huomiota ihon puhdistukseen ja kosteutukseen.

Plussaa:

– Lukuisia toimintoja, monta hoitoa samassa

Miinusta:

– Ohjeet monimutkaiset
– Käyttö vie aikaa, työlästä

Lue myös:

    Uusimmat