Koskaan ei ole liian myöhäistä! 89-vuotias Pamela on mestari urheilulajissa, jonka aloitti vasta 50-vuotiaana

89-vuotias Pamela Butcher on elävä esimerkki siitä, että missä iässä tahansa voi ryhtyä tavoittelemaan uusia unelmia.

Butcher on voittanut pöytätenniksessä 15 mitalia ja sai viime vuonna prinssi Charlesilta kunniamerkin saavutuksistaan. Erikoista on, että hän alkoi harjoitella lajia tosissaan vasta 50-vuotiaana. 

Isoäiti, jolla on kaksi lastenlasta ja viisi lastenlastenlasta, on matkustanut Kanadassa, Kiinassa ja Japanissa asti pelimatkoilla. 

– Pöytätennis on vienyt minut paikkoihin, joissa en muuten olisi koskaan käynyt, Butcher kertoo. 

– Tapaan paljon ystäviä pelatessani ulkomailla. Laji on halpa ja se on hyvää liikuntaa. Se pitää minut henkisesti ja fyysisesti aktiivisena. 

Butcher liittyi parikymppisenä työpaikallaan pöytätennisjoukkueeseen, mutta luopui harrastuksesta lastensa synnyttyä. Hän palasi lajin pariin vasta vuosikymmeniä myöhemmin, jolloin kipinä syttyi uudelleen. 

Jos julkaisu ei näy, katso se tästä

Vuonna 1995, kun Butcher oli 65-vuotias, hän osallistui Wienissä yli EM-kilpailuun. 

– Voitin yli 60-vuotiaiden sarjan ja hallinneen mestarin. En ollut koskaan voittanut mitään sellaista. 

Butcherin aviomies Roy oli kauan vaimonsa tukena pelimatkoilla. Kun puoliso sairastui Parkinsonin tautiin, pöytätennis toimi kaivattuna taukona omaishoitajan työstä, ja Royn kuoleman jälkeen se piti Pam Butcherin aktiivisena. 

Pelaaminen toimii edelleen Butcherille tapana ehkäistä ikääntymiseen liittyviä sairauksia. 90 vuoden ikä kolkuttelee jo kulman takana, ja seuraavat kisat odottavat. 

– Luultavasti tavoittelen yli 90-vuotiaiden voittoa seuraavissa maailmanmestaruuskilpailuissa vuonna 2020. Joten saa nähdä, Butcher sanoo. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat