Koronavirustartuntojen määrä pomppasi rajusti Kiinassa – taustalla uusi laskutapa

8:16
Suomen Pekingin suurlähetystön lehdistösihteeri Jyri Lintunen arvioi koronavirustilannetta MTV:n Uutisaamussa.

Kiinassa viranomaiset kertovat ainakin 242 uudesta koronaviruskuolemasta Hubein maakunnassa. Yhteensä uuteen koronavirukseen on nyt kuollut ainakin 1 350 ihmistä.

Uusia tartuntoja on Hubein maakunnassa todettu eilisen jälkeen yli 14 800. Päivittäisiä uusia tartuntoja on pitkään raportoitu noin 2 000–3 000, joten kyseessä on merkittävä hyppäys.

Uutistoimisto AFP kertoo hyppäyksen johtuvan paikallisviranomaisten mukaan uudesta tavasta määritellä covid-19-taruntoja. Yhdysvaltalaisen uutiskanava CNN:n mukaan uudessa korkeammassa luvussa ovat mukana sekä testein todetut että oireiden perusteella diagnosoidut virustartunnat.

Kiinan viranomaiset perustelivat oireiden perusteella diagnosoitujen lisäämistä tartunnan saaneiden joukkoon sillä, että näin ihmisten on mahdollista päästä hoitoon varhaisemmassa vaiheessa, CNN kertoo.

Yhteensä tartuntoja on Manner-Kiinassa uusien lukujen myötä todettu lähes 60 000. Määrä voi vielä nousta, sillä maan viranomaiset julkaisevat koko Kiinan tartuntaluvut yleensä vähän Hubein lukujen jälkeen.

Uusi koronavirus alkoi levitä joulukuussa Hubeissa sijaitsevasta Wuhanin kaupungista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja