Koronaviruspandemia siirtynyt WHO:n mukaan useissa maissa "uuteen vaiheeseen" – taudin leviämistä yhä vaikeampi estää

Naapurit ilmiantavat koronakaranteenin rikkojia – tämä kaikki sinun tulee tietää 12:13
Katso myös video: Naapurit ilmiantavat koronakaranteenin rikkojia – tämä kaikki sinun tulee tietää

Koronaviruspandemia on siirtynyt WHO:n mukaan "uuteen vaiheeseen" useissa maissa Aasiassa ja Tyynenmeren alueella, minkä vuoksi taudin leviämistä on yhä vaikeampi estää. Aiheesta kirjoittaa yhdysvaltalainen uutiskanava CNN

Maailman terveysjärjestö WHO:n mukaan kasvavat tautitapaukset Aasiassa ja Tyynenmeren alueella kertovat taudin uudesta vaiheesta.

– Pandemia muuttuu. 20-, 30- ja 40-vuotiaat ihmiset levittävät tautia yhä enemmän, kertoo tohtori Takeshi Kasai WHO:lta CNN:n mukaan.

Nuoremmat ikäluokat, jotka sairastuvat koronavirukseen, sairastavat taudin todennäköisemmin lieväoireisena tai jopa oireettomana. Tällöin viruksen havaitseminen tulee vaikeammaksi, jotta sen leviämistä voidaan estää.

– Esimerkiksi Filippiineillä ja Victorian osavaltiossa Australiassa yli puolet raportoiduista tautitapauksista ilmenevät alle 40-vuotiailla ihmisillä, sanoo tohtori Tamano Matsui CNN:n mukaan.

– Sama tilanne on Japanissa, jossa 65 prosenttia raportoiduista tautitapauksista heinäkuusta elokuuhun ovat olleet 39-vuotiailla ja tätä nuoremmilla.

Laajamittaisempaa leviämistä tulossa

Pandemian uusi vaihe voi tarkoittaa WHO:n mukaan sitä, että koronaviruksen leviäminen voi olla jopa laajamittaisempaa pandemian uudessa vaiheessa, kuin ensimmäisten laajamittaisempien taudin puhkeamisen aikaan.

Kasain mukaan nuorempien ikäluokkien sairastuminen koronavirukseen johtuu siitä, että nämä osallistuvat yhteiskunnan toimintaan enemmän ja myös testauksen määrät ovat lisääntyneet.

Lue kaikki uutiset koronaviruksesta tästä linkistä.

Lue myös:

    Uusimmat