Koronavirus voi elää pinnoilla useita päiviä – oikeaoppisella puhdistuksella varmistat, että et saa tartuntaa elintarvikepakkauksista: Näin se tapahtuu!

Koronavirus voi elää pinnoilla useita päiviä – oikeaoppisella puhdistuksella varmistat, että et saa tartuntaa elintarvikepakkauksista: Näin se tapahtuu! 1:34
Katso videolta, kuinka elintarvikepakkaukset puhdistetaan oikeaoppisesti korona-aikana.

Terveysasiantuntija opastaa videolla, kuinka elintarvikepakkaukset tulee puhdistaa oikeaoppisesti ennen käyttöönottoa.

Yhdysvaltalaisen The New England Journal of Medicinessä julkaistun tutkimuksen mukaan koronavirus voi elää vuorokauden pahvilla ja kahdesta kolmeen vuorokautta muovi- tai teräspinnalla.

CNN:n terveysasiantuntija Sanjay Gupta demonstroi videolla, kuinka elintarvikepakkaukset tulisi käsitellä koronavirusaikana.

– On hyvin epätodennäköistä, että saat virustartunnan elintarvikepakkauksista. Tiedämme kuitenkin, että koronavirus voi elää esimerkiksi muovi- tai teräspinnalla jopa kolme vuorokautta, kertoo Gupta.

Puhdistusliinoilla puhtaaksi

Puhdistusalue on hyvä jakaa puhtaaseen ja likaiseen alueeseen, jotta elintarvikepakkaukset eivät vahingossakaan mene sekaisin.

Elintarvikepakkaukset tulee puhdistaa puhdistusliinalla.

– Pakkauksia ei tarvitse puhdistaa millään erikoisliinalla. Tavallinen puhdistusliina kelpaa, täsmentää Gupta.

Pyyhi pakkaukset ympäriinsä. Guptan mukaan virus lähtee pinnoilta helposti, joten riittää, että pinnat puhdistetaan kevyesti.

Puhdistuksen jälkeen elintarvikepakkaus siirretään puhtaalle alueelle.

Elintarvikepakkausten puhdistuksen voi tehdä kumihanskat kädessä. Tällöin tulee huomioida myös oikeaoppinen tapa ottaa ne pois.

Katso videolta, kuinka tämä tapahtuu!

Lue myös:

    Uusimmat