Koronavirus myllää urheilumaailmaa, miten käy Suomen MotoGP-kilpailun? – "Totta kai mekin mietimme sitä"

4:07
Videolla Tulosruudun juttu KymiRingin osakilpailun tilanteesta.

Täksi kaudeksi suunnitellun Suomen MotoGP-osakilpailun järjestelyt sujuvat yhä normaalisti, vaikka maailmalla riehuva koronavirus onkin jo siirtänyt useita MotoGP-kilpailuita myöhemmäksi.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan on määrä rantautua Suomeen uudelle KymiRingin radalle 10. – 12. heinäkuuta. MotoGP-kauden oli määrä alkaa jo maaliskuussa, mutta ensin logistiset ongelmat siirsivät starttia, mutta sitten kuvaan astui koronavirus.

Viruksen aiheuttaman uhan vuoksi useampi alkukaudeksi suunniteltu kilpailu siirrettiin myöhemmäksi. Suomen osakilpailun valmistautumisjärjestelyt jatkuvat kuitenkin normaalisti.

– Toistaiseksi projektia tehdään normaalin aikataulun ja suunnitelman mukaisesti. On ollut ilo huomata, että lippuja menee – toki hitaammin kun aikaisemmin. Se viestii siihen, että usko Suomen MotoGP:hen on olemassa.  Myös kumppanineuvottelut ovat edenneet normaalisti ja aikataulussa, kilpailun tapahtumajärjestäjä Lahti Eventsin toimitusjohtaja Emilia Mäki toteaa.

Suomessa kiinnostus MotoGP:tä kohtaan on ollut vahvaa vallitsevasta tilanteesta huolimatta, eikä lipunmyynnissä ole näin ollen ollut ongelmia.

– Meillä on lipunmyynti mennyt erinomaisesti ottaen huomioon, että MotoGPkausi ei ole kunnolla edes alkanut, Mäki hehkuttaa.

Tilanne maailmalla on kuitenkin vielä täysin ennakoimattomissa. Koronaviruksen levinneisyys määrittelee pitkästi sen, kisataanko KymiRingillä heinäkuussa normaalisti vai joutuuko MotoGP siirtämään tai jopa perumaan kilpailun.

– Me emme ole lähteneet spekuloimaan tilanteen kanssa. Katsotaan, miten kevät etenee. Luonnollista on, että mekin totta kai mietimme sitä, millaisia eri vaihtoehtoja on. Tällä hetkellä MotoGP:n osalta on puhuttu siirroista osakilpailujen kanssa, Mäki summaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja