Koronavirukseen kuolleiden määrä on noussut Kiinassa lähes sadalla – kuolleita yhteensä yli 900

Kiinassa koronavirukseen kuolleiden määrä on noussut eilisestä lähes sadalla, kertovat Kiinan viranomaiset. Kuolleita on nyt Kiinassa yhteensä ainakin 908.

Maassa on todettu yhteensä yli 40 000 tartuntaa. Uusia tartuntoja on koko maassa vahvistettu eilisestä yli 3 000. Hongkongissa ilmestyvä South China Morning Post -lehti kirjoittaa, että noin 6 500 sairastuneen tila on vakava.

Suurin osa tartunnoista on Hubein maakunnassa, jossa virus lähti leviämään joulukuun lopussa.

Koronaviruksen tiedetään tappaneen kaksi ihmistä Kiinan ulkopuolella.

Sunnuntaina kerrottiin, että uuteen koronavirukseen on kuollut enemmän ihmisiä kuin vuosina 2002–2003 levinneeseen sars-virukseen. Sars tappoi koko maailmassa 774 ihmistä.

Koronaviruksen uskotaan lähteneen leviämään Wuhanin kaupungissa Hubeissa sijaitsevalta torilta, jolla oli myynnissä villieläimiä. Viruksen leviämisen seurauksena Kiina on päätynyt eristämään kokonaisia kaupunkeja.

"Vastassamme ei ole vain virus"

Maan hallintoa on arvosteltu kriisin hoitamisesta. Kiukku on voimistunut varsinkin sen jälkeen, kun viruksesta varoittanut lääkäri Li Wenliang kuoli siihen aiemmin tällä viikolla saatuaan tartunnan potilaaltaan. Li joutui Kiinan viranomaisten silmätikuksi lähetettyään joulukuussa kiinalaisessa Weibo-viestisovelluksessa lääkäriryhmään viestin, jossa varoitti viruksen leviämisestä.

Maailman terveysjärjestö WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesus varoitti virukseen liittyvästä, tarkoituksellisen harhaanjohtavasta tiedosta. Pääjohtajan mukaan väärien tietojen levittäminen tekee terveydenhuollon työntekijöiden työstä entistä hankalampaa.

– Vastassamme ei ole vain virus vaan myös trolleja ja salaliittoteoreetikkoja, jotka levittävät väärää tietoa ja horjuttavat ponnisteluja viruksen leviämistä vastaan, Tedros sanoi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja