Koronatilanne vaikeutunut Oulussa: Tiedossa tartuntoja, joiden alkuperää ei saada selville

7:30
Kuluuko akku? Hälyttääkö sovellus naapureista? Kymmenen vastausta Koronavilkku-sovelluksesta, jota myös Oulun kaupunki suosittelee käytettäväksi.

Oulun kaupungin mukaan koronatartuntojen jäljittäminen on vaikeutunut, ja kaupungissa on alkanut esiintyä tartuntoja, joiden alkuperää ei ole saatu selvitettyä.

Kaupungin julkaiseman tiedotteen mukaan viimeisimmät tartunnat eivät ole enää tulleet esimerkiksi matkailun kautta.

– On tärkeää, että oululaiset hakeutuvat jatkossakin myös lievillä oireilla koronatestiin, jotta tartunnat saadaan varhaisessa vaiheessa todettua ja virus ei pääse leviämään, tiedotteessa todetaan.

Kaupunki muistuttaa, että tartuntoja voi estää pienillä arjen toimilla, kuten käsien huolellisella pesemisellä, käsihuuhteen käyttämisellä ja lähikontaktien välttämisellä.

Kaupungin mukaan koronatestiin pääsee Oulussa tällä hetkellä helposti, kun varaa ajan verkossa. Tiedotteessa arvioidaan, että testiaika löytyy yleensä joko samalle tai seuraavalle päivälle. Myös testitulosten kerrotaan valmistuvan Oulussa nopeasti.

Kaupunki suosittelee myös lataamaan uuden Koronavilkku-sovelluksen.

Eilen THL tiedotti, että Suomessa on todettu 56 uutta koronatartuntaa. Kaikkiaan Suomessa on nyt 8142 vahvistettua koronatapausta.

Tartuntatilanne on viime päivinä pahentunut muun muassa Kainuussa ja Keski-Suomessa. 

THL kertoo uusista tautitapauksista jälleen myöhemmin tänään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja