Koronarokotuksia vastustava kampanja vaihtoi nimeä arvostelun jälkeen – vaatii koko väestön rokottamisen keskeyttämistä

Lapset ja nuoret törmäävät netissä hurjiin väitteisiin koronarokotteista – somelääkäri antaa vinkit, miten asiasta kannattaa keskustella 8:53
Lapset ja nuoret törmäävät netissä hurjiin väitteisiin koronarokotteista – somelääkäri antaa vinkit, miten asiasta kannattaa keskustella.

Lasten ja nuorten koronarokotuksia vastustava Pelastetaan lapset -kampanja on vaihtanut nimeä. Uudeksi nimeksi on valittu Pelastetaan Suomen Lapset.

Kampanjan aiempi nimi oli erittäin helposti sekoitettavissa kansainväliseen Pelastakaa Lapset -järjestöön. Pelastakaa Lapset kritisoi aiempaa nimeä ja on korostanut, ettei ole mukana rokotevastaisessa kampanjoinnissa.


Pelastetaan Suomen Lapset -kampanjan sivuilla sanotaan kyseessä olevan lääkäreiden käynnistämä kampanja, jonka tavoitteena on suojella lapsia ja nuoria koronarokotteilta. Tiedotteessaan kampanja muun muassa linjaa, että koko suomalaisen väestön rokottaminen täytyisi välittömästi keskeyttää.

Helsingin Sanomien mukaan kampanjan perustajisto koostuu seitsemästätoista ihmisestä, jotka ovat lääkäreitä ja muita terveydenhuollon ammattilaisia.

Heistä kahden lääkärioikeuksia on rajoitettu, mikä käy ilmi Julkiterhikistä eli sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valviran ylläpitämästä, alan ammattihenkilöiden keskusrekistereiden julkisesta tietopalvelusta.

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa argumentoidaan tänään kello 17.30 koronarokotteen puolesta ja vastaan. Studioon tulevat Rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet ja kliinisen mikrobiologian eläkkeellä oleva erikoislääkäri ja lääketieteellisen mikrobiologian dosentti Tamara Tuuminen.

Lue myös:

    Uusimmat