Presidentti Niinistö nostaa esiin positiivisen koronailmiön MTV:n erikoishaastattelussa: "Tämän arvo jää mieliin"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi Putinin puheita:"Tyypillinen vaalipuhe"– katso koko haastattelu Uutisextrasta. 35:13
Tasavallan presidentti Sauli Niinistö kommentoi MTV Uutisille koronakriisiä ja maailmanpolitiikkaa. Katso koko haastattelu!

Presidentti Niinistö kohdistaa katseensa koronakriisin jälkihoitovaiheessa erityisesti iäkkäisiin, nuoriin ja palvelualan yrityksiin.  

MTV Uutisten haastattelussa tasavallan presidentti Sauli Niinistö jakaa kehut iäkkäille, jotka ovat selvinneet presidentin mielestä jopa odotettua paremmin koronan aiheuttamasta kriisistä. Samalla hän muistutti, että iäkkäät tarvitsevat erityistä huomiota koronakriisin jälkihoidossa.  

Myös nuorille koronakriisin vaikutus on ollut presidentin mukaan suhteellisen suuri.  

– Nuori väki on tavallaan menettänyt elämästään vuoden voimakkaiden itserajoitustenkin vuoksi. Heidän käynnistämisensä, mukaan saaminen ja mukaan tuleminen normaalielämään vaatii varmasti myös erityistä [huomiota].

"Jokainen, jos ei nyt kattoon hyppään, kuitenkin tuntee vapautta"

Niinistö nostaa haastattelussa esille myös palvelualan ahdingon. Esimerkiksi ravintoloiden ja tapahtumajärjestäjien toimintaa on rajoitettu runsaasti ja yritykset sekä alan työntekijät ovat taloudellisesti ahtaalla. 

Presidentti povaa alalle kuitenkin valoisampaa tulevaisuutta. 

– Minulla on sellainen tunne, että kun tästä selvitään, tulee helpotuksen huokaus. Vähän jokainen, jos ei nyt kattoon hyppää, tuntee kuitenkin vapautta.  

– Luulen, että vapaus heijastuu kaikkeen, jossa ihmisille tarjotaan hyvään oloon juhlatunnelmaa tai tunnelmaa. Joten hetken helpotus olisi luvassa, mutta siihen asti pitäisi jaksaa sinnitellä.  

Positiivista on ollut, miten ihmiset ovat auttaneet toisiaan

Henkisellä puolella kriisistä jää presidentin mielestä selkeä jälki suomalaisten muistiin. 

– Luulen, että useimmille jää päällimmäiseksi mieleen se, että maailmassa ja elämässä voi sattua asioita, jotka ovat omien vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella ja jopa yhteiskuntien vaikutusmahdollisuuksien ulkopuolella.

– Silloin, kun tällainen muistikuva jää, ehkä ollaan valmiimpia, kun jotain muuta joskus sattuu.

Positiivisia mielikuvia saattaa puolestaan jäädä siitä, miten ihmiset ovat auttaneet toisiaan. 

– Esimerkiksi viime keväänä syntyi paljon vapaaehtoista toimintaa. Kysyttiin naapurilta, tarvitsetko jotain. Luulen, että tämän arvo jää mieliin, Niinistö pohti. 

Hallituksen exit-strategiankin mukaan Suomessa vietetään kesää jo paljon vapaammissa tunnelmissa ja joitakin tapahtumiakin saatetaan jo järjestää. 

Niinistöllä ei kuitenkaan ole toistaiseksi vielä suurempia suunnitelmia Suomen suveen.  

– Ei tässä muita suunnitelmia ole kuin viettää kesää niin miellyttävästi kuin se suinkin on mahdollista, presidentti tiivisti. 

Lue myös:

    Uusimmat