Korona kurittanut Tapparaa, tähtipakki edelleen sivussa – "Eräs pelaaja ei ole nähnyt kaverin kaveria viiteen kuukauteen"

Tappara rikkoi koronamääräyksiä – näin urheilupomo Jukka Rautakorpi kommentoi tapausta, josta on tehty rikosilmoituksia 9:43
Jukka Rautakorpi kommentoi MTV:lle Tapparan koronarikkomuksia.

Koronauutiset ovat ravisuttaneet Tapparan leiriä viime päivinä. Huolet eivät ole kuitenkaan vieläkään ohi. Kärkipuolustaja Valtteri Kemiläinen on ollut sivussa SM-liigajoukkueen toiminnasta EHT-turnauksesta lähtien. 

– No ei tässä paljon mitään ole tapahtunut, ihan perusviikko. 

Tapparan joukkueenjohtajan Aki Näykin huumorintaju on tallella, vaikka seurassa on eletty hektisiä, hieman vaivaannuttavan julkisuuden leimaamia päiviä. 

Tappara on maksanut muutenkin hintaa koronaviruksesta ja sen aiheuttamista toimista. Ruotsin EHT-turnauksen jälkeen Valtteri Kemiläinen, Dominic Hrachovina, Jiri Smejkal ja Michal Moravcík joutuivat olemaan pois peleistä. 

Muut ovat jo palanneet, mutta Kemiläinen on edelleen sivussa. 

– Emme kommentoi tartunnan saaneiden pelaajien määrää, mutta kaikki tulleet tartunnat ovat lähtöisin muusta kuin joukkueen toiminnasta, toimitusjohtaja Mika Aro sanoi MTV Urheilulle.  

– Toivottavasti näemme Kemiläisen vielä runkosarjassa, mutta tarkemmin asiasta en pysty sanomaan. 

"Olemme tehneet kaiken protokollien mukaan"

Joukkueenjohtaja Näykki huomauttaa, että vaikka Tappara on saanut kritiikkiä, koronavirukseen on suhtauduttu seurassa vakavasti. 

– Olemme tehneet kaiken protokollien mukaan ja asettaneet pelaajat karanteeniin, kun he ovat tulleet maajoukkueesta tai Mestiksestä. 

Näykki tähdentää, että pelaajat elävät hyvin rajoitettua elämää, vaikka varsinaista NHL-tyylistä kuplaa ei ole järjestettykään. 

– Eräs pelaaja kertoi, ettei hän ole tavannut kaverin kaveria viiteen kuukauteen. Kyllä tässä kaikki elävät rauhallisesti, koska tiedämme seuraukset, jos tauti pääsee joukkueeseen. 

– Kokonaisuutena kausi on mennyt kuitenkin hyvin, ja sekä toimistossa että valmentajakopissa on tehty paljon töitä asioiden eteen. 

Keskiviikon kierroksella Tappara kohtaa kotihallissaan HPK:n. 

Lue myös:

    Uusimmat