Tappara ottaa välimatkaa Dominik Hrachovinan kohauttaneeseen koronalausuntoon: "Emme edusta vastaavaa ajatusmallia"

SM-liigaseura Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro kertoo tamperelaisseuran irtisanoutuvan maalivahtinsa Dominik Hrachovinan sosiaaliseen mediaan lataamasta koronarajoitusten vastaisesta mielenilmauksesta, mutta toteaa samalla, ettei seura voi tukkia pelaajansa suuta.

Hrachovina julkaisi sunnuntaina Instagramissa kuvan koronarajoitusten vastaisesta mielenosoituksesta, jonka osallistujan pipossa luki teksti ”Media on virus”. Tshekkimaalivahti kehotti äidinkielellään seuraajiaan sanomaan ”ei” koronarajoituksille.

Maalivahti poisti SuomiKiekko-sivuston mukaan päivityksen myöhemmin, mutta tieto siitä oli maanantaiaamuun mennessä ehtinyt tavoittaa Tapparan toimiston.

– Senhän voi jokainen tulkita, miten haluaa, mutta kyllä tässä tietysti seurana korostetaan sitä, ettemme ole millään lailla Hrachovinan mielipiteiden takana tai edusteta vastaavaa ajatusmallia, jota hänellä on ainakin aikanaan ollut, toimitusjohtaja Mika Aro kommentoi MTV Urheilulle.

Aro viittaa Hrachovinan aiempaan mielenilmaukseen, kun tämä puhui marraskuun Karjala-turnauksen yhteydessä tshekkimedialle.

– Tämä on median keksimää teatteria, jota käsitellään täällä joka päivä. Tiedämme sen, mutta Suomessa tilanne on normaali ja ihmiset käyttäytyvät normaalisti. Onneksi emme ole Tshekissä, eikä meidän tarvitse sietää niitä olosuhteita, Hrachovina näki tilanteen syksyllä.

Tappara opastaa somessa, muttei voi pakottaa

Vaikka Aro ei jaa maalivahdin näkemyksiä, hän toteaa samaan hengenvetoon, ettei Hrachovinaa voi myöskään vaientaa.

– Meillä on aina kauden alkaessa somekoulutus, jossa käydään yleisesti läpi asioita, että miten toivotaan ihmisten somessa käyttäytyvän. Emmehän me voi silti kenenkään mielipiteenvapautta rajoittaa. Se on ihan sama, jos ihmiset ovat missä tahansa muualla töissä.

– He kirjoittelevat sosiaaliseen mediaan ja esiintyvät siellä omana itsenään, mutta toki toivomme, että toimittaisiin myös seuran edun mukaisesti. Pakottaminen on tietysti mahdotonta, Aro pohtii.

Sen isompaan julkiseen harjaukseen ei Tappara aio Hrachovinan kohdalla ryhtyä.

– Totta kai työntekijöitä koskevia asioita käsitellään aina sisäisesti eikä julkisesti. Sen tarkemmin en voi asiasta tässäkään kommentoida. Säännöt ovat samat kaikille.

Kokovisiirille yhä kannatusta

MTV Urheilu uutisoi sunnuntaina SM-liigan kulisseissa kehittyneestä kapinamielialasta, jota pelaajayhdistys Suomen jääkiekkoilijat ry on jäsentensä suuntaan viestittänyt.

SJRY kehotti viime viikolla pelaajia kieltäytymään kokovisiirien käytöstä sen jälkeen, kun SaiPa ja KooKoo oli määrätty karanteeniin HIFK:ssa ilmenneen koronavirustartunnan aiheuttamien altistusten takia. Kokovisiirit tuotiin SM-liigaan juuri sillä ajatuksella, että niiden käyttö ehkäisisi vastustajia joutumasta karanteeniin.

– Olemme seurana ja Liigassa todenneet, että meillä on vahva olettamus, että visiiri ainakin toimii suojavälineenä eli ainakin rajoittaa tartuntoja, vaikka ei se kaikissa tilanteissa ehkä pysty niitä kokonaan estämään. Uskotaan, että jos tällainen tilanne tulee, niin toivottavasti tulee sitten ainakin vähemmän sairastumisia, Aro kommentoi Tapparan osalta.

Vaikean liigakauden kääntyessä loppusuoralleen karanteenit ovat iso uhka joukkueiden pelien jatkumiselle. Mitään turnausväsymystä ainakaan Aro ei sen sijaan ole nähnyt koronarajoitusten suhteen.

– En ole kyllä itse kokenut tuollaista millään tavalla. Ei ole tullut meillä esiin.

Lue myös:

    Uusimmat