Mainos

Korkeasaaren vaippapaviaaneille tulee lähtö

Korkeasaaren eläintarha luopuu kuuluisista vaippapaviaaneista ja ottaa tilalle uuden paviaanilajin eläimiä, berberiapinoita.

Eläintarhan vetonauloihin lukeutuvat viisi paviaania aiotaan sijoittaa uuteen eläintarhaan. Korkeasaaren nettisivuilla kerrotaan, että paviaaneille etsitään uusi koti muualta Euroopasta, jossa on niille suotuisampi ilmasto.

Korkeasaaren vaippapaviaaneja voi hyvällä syyllä nimittää kohujulkkiksiksi, sillä ne ovat olleet paljon otsikoissa. Varsinainen älämölö syntyi vuonna 2004, kun eläintarha ilmoitti lopettavansa paviaanit ja hankkivansa tilalle japaninmakakeja. Paviaanijohtaja Repen ja sen lauman puolesta marssittiin ja kerättiin tuhansia nimiä adressiin, ja lopulta eläintarha luopui aikeista.

Repe ja toinen paviaanivanhus lopetettiin vanhuudenvaivojen vuoksi 2010.

Korkeasaari kertoo ottavansa paviaanien tilalle pelastettuja berberiapinoita. Uhanalainen berberiapina on ainoa Euroopassakin elävä apinalaji. Nykyisin berberiapinoita on jäljellä enää pieniä pirstoutuneita kantoja Gibraltarilla, Marokossa ja Algeriassa.

Korkeasaareen tulevat yksilöt ovat laittoman kaupan uhreja ja ne on otettu huostaan huonoista olosuhteista yksityishenkilöiden hallusta.

Paviaaneilta vapautuva tila remontoidaan berberiapinoille kevään aikana.

(MTV3 - STT)

Katso Sanna Jokilan juttu (Seitsemän uutiset 14.12.2012)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.