Mainos

Korkea kirkollisvero karkottaa ihmisiä kirkosta

Kirkosta eroavat ahkerimmin nuoret aikuiset.

Evankelis-luterilaisen kirkon jäsenmäärä on laskenut tasaisesti 1970-luvulta lähtien. Erityisen kiivasta eroaminen on ollut aivan viime vuosina. Hanakammin kirkosta eroavat nuoret aikuiset.

Helsingissä kirkkoon kuuluvuus laski vuoden vaihteessa ensimmäisenä paikkakuntana Suomessa jopa alle 70 prosentin. Maahanmuuttajien suuri määrä selittää lukua osittain, mutta eronneita seurakuntalaisiakin oli yli 4000.

- Taloudelliset syyt, sitten en tarvitse palveluitanne, minulla ei ole lapsia esimerkiksi ja sitten välillä on ihmisiä, jotka ovat pettyneitä myöskin meihin työntekijöihin, luettelee Pakilan seurakunnan kappalainen Annele Martin.

Kirkollisvero ja yleinen maallistuminen ovat pappien mielestä yleisimmät syyt kirkosta eroamiseen. Myös reilun vuoden ikäinen hautaustoimilaki, joka yhdenvertaisti hautausmaksut, nousee esille MTV:n uutisten Pappisliiton jäsenille tekemässä kyselyssä.

Lisäksi kirkosta eroaminen ei enää pariin vuoteen ole vaatinut henkilökohtaista käyntiä kirkkoherranvirastossa. Nettiyhteys riittää nykyisin eroilmoituksen tekemiseen.

- Varmasti monelle se käynti oli tietynlainen kynnys, toteaa Kirkon tutkimuskeskuksen johtaja Kimmo Kääriäinen.

Kirkosta erosi viime vuonna kaikkiaan noin 27 000 suomalaista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.