Kongressia hyökkäyksessä puolustanut poliisi on kuollut – joutui väkivaltaisesti piiritetyksi keskiviikkona

Arnold Schwarzenegger avautuu ennenkuulumattomasti – vertaa kongressin tapahtumia kristalliyöhön ja kertoo kipeän lapsuusmuiston 2:55
Katso myös: Arnold Schwarzenegger avautuu ennenkuulumattomasti – vertaa kongressin tapahtumia kristalliyöhön ja kertoo kipeän lapsuusmuistonsa.

Yhdysvaltojen liittovaltion poliisi (USCP) ilmoitti kuolemasta sunnuntaina.

Poliisi Howard Liebengood, 51, menehtyi launtaina. Virallista kuolinsyytä ei ole kerrottu lausunnossa, mutta kaksi viranomaista ovat kertoneet Washington Postille kyseessä olleen itsemurha.

Lähteiden mukaan Liebengood tappoi itsensä muutama päivä sen jälkeen, kun hän oli väkivaltaisesti piiritettynä Capitolissa Donald Trumpin kannattajien toimesta.

Viranomaiset kertoivat lehdelle tiedon sillä ehdolla, että he saavat esiintyä anonyyminä. 

Liebengood oli työskennellyt yksikössä vuodesta 2005 lähtien ja hänet oli nimitetty senaatin osastolle. Entinen työkaveri kertoo Liebengoodin työskennelleen usein Russellin senaatin toimistorakennuksen Delaware-sisäänkäynnillä, joka oli hänen suosikki paikkansa.

– Ajatuksemme ja rukouksemme menevät hänen perheelleen, ystävilleen ja kollegoille, poliisin lausunnossa sanotaan.

Toinen kuolema viikon sisään

USCP:n johtaja Gus Papathanasiousin mukaan Liebengood oli esimerkkitapaus epäitsekkäästä palveluksesta, mikä on USCP:n tunnusmerkki.

Kyseessä oli jo toinen USCP:n poliisin kuolema viikon aikana. Keskiviikkona Brian D. Sicknick menehtyi vammoihinsa, jotka hän sai yhteenotossa Capitolia tuhonneen ”Stop the Steal” -joukon kanssa. 

Presidentti Trump määräsi sunnuntaina liput laskettavaksi puolitankoon muistoksi ja kunnioitukseksi Sicknickiä ja Liebengoodia kohtaan. Lukuisat virkamiehet olivat tervehtimässä Capitolin ulkopuolella ruumisautoa, joka kuljetti Sicknickiä.

Päivitys 18.2.2021: Sicknickin kuolinsyystä on yhdysvaltalaisten medioiden mukaan ollut epäselvyyttä. Ensimmäisten tietojen mukaan hän olisi saanut vamman palosammuttimen iskusta. Sittemmin epäilynä on ollut mm. altistuminen kemialliselle sumutteelle rynnäkön yhteydessä.

Jos sinulla on itsetuhoisia ajatuksia tai olet huolissasi läheisestäsi, voit soittaa kriisipuhelimeen 09 2525 0111 tai kirjoittaa Tukinettiin.

Lue myös:

    Uusimmat