KOMMENTTI: Tappara-luotsi löysässä hirressä

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola irtisanotaan MTV Sportin tietojen mukaan tehtävästään lähipäivien aikana.

Tapparan joukkueen ilmapiiri on tällä hetkellä täysin sietämätön. Viime kauden tehotutkapari ei enää vilkaise Tapolan fläppitaululle. 

Joukkuehenki rakoilee pahasti. Kuppikuntiakin on syntynyt.

Jokainen, joka on pelannut joskus tietyllä tasolla joukkueurheilussa, tietää tarkalleen, mitä tarkoitan.

Kärjistetysti ilmaistuna Tapola on menettänyt otteensa joukkueestaan kestämättömällä tavalla. On menettänyt oikeastaan jo kauan sitten.

Tapolalla ei ole enää auktoriteettia miehistönsä silmissä. Hänellä ei ole pelaajien mielestä kompetenssia kehittää suojattiensa pelaamista.

Suurin osa pelaajista ei pelaa valmentajalleen. Ei ole pelannut tosiasiassa enää pitkään aikaan.

Tamperelaisseuran joukkueenjohto on vetänyt viime aikoina hienovaraisesti mattoa keltanokkaluotsinsa jalkojen alta. Tapparan toimitusjohtaja Mikko Leinonen ja kumppanit ovat joutuneet tekemään vastenmielisen tempun ikään kuin pakon sanelemana, sillä Tapola on epäonnistunut tehtävässään pahemman kerran.

Tapparan ylivoimainen ykkösvaihtoehto tehtävään on Jukka Jalonen. Kakkosvaihtoehto on hieman yllättäen Juha Juujärvi, joka olisi edullinen riskivalinta joukkueen peräsimeen.

Tapparan hallitus tuskin hyväksyisi lopulta Juujärven valintaa.

Jos Tappara aikoo palauttaa uskottavuutensa, seurajohdon on taivuttava Jalosen ehtoihin ja kiinnitettävä entinen leijonakuningas tehtävään. Jalonen tekisi Tapparasta kevääseen mennessä jopa mestarisuosikin.

Juttua muokattu 9.12. klo 11:25. Poistettu viittaus ex-Tappara-pakki Tuukka Mäntylään. 

Lue myös:

    Uusimmat