Itävallan MM-fiasko vain odotti tuloaan: "Leijuivat kaksi päivää niin paljon"

Leijonat pääsi äärimmäisestä painetilasta – Itävallan fiasko vapautti jättimäärän energiaa 7:52
MTV Urheilun studioisäntä Teemu Niikko sekä asiantuntijat Karri Kivi ja Lasse Kukkonen vierailivat tiistaina Viiden jälkeen -ohjelmassa ennen Leijonien Sveitsi-peliä.

Itävallan romahdus tarjolla olleen jääkiekon MM-kisojen pudotuspelipaikan edessä ei yllättänyt lainkaan MTV Urheilun asiantuntijaa Karri Kiveä. Leijonille Iso-Britannian voitto tuli todella vapauttavana uutisena.

Itävallalla oli lohkovaiheen päätöskierroksella mahdollisuus sysätä Suomi pahaan rakoon, jossa illan ottelusta kivikovaa Sveitsiä vastaan Leijonien olisi ollut pakko saada vähintään piste välttääkseen historiallisen putoamisen MM-kisojen puolivälieristä.

Lopputulos oli kuitenkin tyly, kun jo aiemmin mahdollisuutensa säilyä MM-kisojen ylimmällä sarjaportaalla menettänyt Iso-Britannia kukisti Itävallan maalein 4–2. Se varmisti Leijonien paikan kahdeksan parhaan joukossa.

– Tuommoinen muutos vapauttaa erittäin paljon energiaa positiivisella tavalla, MTV Urheilun asiantuntija Karri Kivi totesi Viiden jälkeen -ohjelmassa.

– Kyllä varmasti jokainen pelaaja on aika tarkastikin tiennyt, että mikä Itävallan pelin tilanne on. Sitten kun se lopputulos oli selvillä, se kääntyi isosta uhkakuvasta isoon mahdollisuuteen, sanoi entinen Leijonien kapteeni Lasse Kukkonen.

Itävallalle pääsy puolivälieriin olisi ollut ensimmäinen kerta 30 vuoteen. Joukkue lähti MM-kisoihin matalin odotuksin, mutta sai muun muassa historiansa ensimmäisen Suomi-voiton jälkeen paistatella huomion keskipisteessä. Tämä saattoi olla kovista kansainvälisistä peleistä kokemattomalle ryhmälle liikaa.

– Ei yllättänyt pätkääkään. Ei todellakaan, Karri Kivi tokaisi Itävallan mahalaskusta.

– Se oli vähän aistittavissa. Ne leijuivat kaksi päivää niin paljon joka ainoassa haastattelussa. joka osui oikein silmiin, että nyt mennään asioiden edelle. Ja silloin siinä tapahtuu aina hyvin suurella todennäköisyydellä noin.

Lue myös:

    Uusimmat