Ukraina: Tukijat voisivat torjua ilmaiskuja omista maistaan käsin

Saksan ulkoministerin mukaan Ukrainan sotilasavun viivästyminen vaarantaa myös länsimaiden turvallisuuden. 

Ukrainan mukaan sen liittolaismaat voisivat pudottaa Ukrainan yllä lentäviä venäläisohjuksia omista maistaan käsin.

– Ei ole olemassa mitään laillista, turvallisuutta koskevaa tai moraalista syytä, joka estäisi kumppaneitamme pudottamasta venäläisohjuksia Ukrainan yllä omista maistaan käsin, sanoi Ukrainan ulkoministeri Dmytro Kuleba yhdessä Kiovassa vierailevan saksalaiskollegansa Annalena Baerbockin kanssa pitämässään tiedotustilaisuudessa tiistaina.

– Jos ette halua tehdä niin, niin antakaa meille tarvikkeet sen tekemiseen. Me käytämme niitä ja torjumme itse ohjukset, Kuleba jatkoi.

Ukraina on valittanut, ettei sillä ole riittävästi ilmatorjuntakalustoa Venäjän kiihtyneiden ohjus- ja lennokkihyökkäyksien torjumiseen.

Baerbock puolestaan muistutti, että Ukrainan aseavun viivästyminen vaarantaa lännen turvallisuuden.

– Jokainen viivytys ja epäröinti Ukrainan tukemisessa maksetaan viattomien ihmisten hengellä. Samalla epäröinti Ukrainan tukemisessa vaarantaa myös oman turvallisuutemme, ulkoministeri perusteli.

Venäjän puolustusministeriö kertoi tiistaina maan aloittaneen taktisten ydinaseiden joukkojen harjoitukset eteläisessä sotilaspiirissä lähellä Ukrainan rajaa. Venäjän mukaan harjoitusten syynä on lännen "uhkailu ja provokatiiviset lausunnot".

Lue myös:

    Uusimmat