Kommentti: Onko Santander ostanut formula ykköset?

MTV3 Urheilun toimittajakommentti

Espanjalainen Santander-pankki korjasi jättipotin Italian GP:stä, kun sen tukemat Ferrari- ja McLaren-kuljettajat veivät kilpailun kolme kärkisijaa. Santanderin pääjohtajan Emilio Botínin hymy oli syystäkin leveä Ferrarin voitonjuhlissa.

Santander toimi Italian GP:n pääsponsorina, ja myös kuljettajille luovutetut palkintopokaalit oli muotoiltu pankin logon mukaisesti. Santander on myös Britannian ja Saksan osakilpailujen nimisponsori, eikä punavalkoisia mainoskylttejä voi välttyä näkemästä muillakaan F1-radoilla.

Hämmentävintä on kuitenkin se, että Italian GP:ssä tuomariston kuljettajajäsenenä toiminut Emerson Fittipaldi antoi viikonloppuna julkisuuteen espanjalaispankkia ylistäviä lausuntoja.

- Jos minulta kysytään, mitä autoa haluaisin ajaa tällä hetkellä, sanoisin Red Bull. Silti mieluummin istuisin Ferrarissa, jossa on Banco Santanderin mainostarrat, Fittipaldi sanoi El Periódico -lehden verkkosivujen mukaan.

- Nopea auto on hyvä juttu, mutta vielä parempaa on olla huipputallissa suuren sponsorin tukemana. Olisin aina halunnut päästä ajamaan Ferraria, Fittipaldi jatkoi.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n kannattaisi ehkä pohtia, onkohan yhdellä sponsorilla jo liikaa vaikutusvaltaa formula ykkösissä.

Lue myös:

    Uusimmat