Kommentti: Jonne Virtasen tapauksessa vain yksi voittaja – eikä se ole "Monsterimonni" itse

6:00
Videolla uutinen Jonne Virtasen voittamasta kiistasta.

Jääkiekkoilija Jonne Virtanen sai välimieskäsittelyn jälkeen TPS:ltä palkkasaatavansa. MTV Urheilun Marko Leppänen käsittelee kiistassa mukana olleen osapuolen roolia. 

TPS antoi hyökkääjälleen Jonne Virtaselle perusteettomat potkut ennen kauden alkua. Virtanen halusi sopimuksessa sovitut palkat ja ne lopulta saikin, kun välimieskäsittely sen hänelle soi. 

Tässä olisi tuhanen taala paikka tölväistä TPS:ää ja potkia maassa makaavaa, mutta jätetään se nyt tekemättä. Jäämme odottamaan, millainen kortti Turun ehtymättömästä sekoilupakasta seuraavaksi nousee. 

Koko tapahtumasarja kääntyi rumaksi taisteluksi, joka jättää väistämättä paljon arpia. Rahojen saaminen oli taloudellisesti iso voitto Virtaselle, mutta tuskin hänkään halusi kauteen tällaista käännettä. 

Kyllä Virtanen olisi mieluummin halunnut pelata kotikaupungissaan sopimuskautensa loppuun ja ottanut palkkarahansa ihan perinteisellä tavalla, ilman riitaa. 

Vaikka asiat loksahtivat olosuhteisiin nähden hyvin kohdalleen ja hän sai pelipaikan Tanskasta, tuskin "Monsterimonni" olisi halunnut siirtää kolmelapsista perhettään toiseen maahan. 

***

Tapahtumasarjassa on vain yksi voittaja: pelaajayhdistys, viralliselta nimeltään Suomen Jääkiekkoilijat ry. Virtanen kiitteli itsekin pelaajayhdistystä, joka oli koko ajan hänen tukenaan. 

Näin ison luokan palkkakiista on harvinaisuus, mutta se oli pelaajien oikeuksien puolesta taistelevalle yhdistykselle tilaisuus näyttää hauista. 

Pelaajayhdistys teki sen mitä voi: auttoi lakiasioissa ja lupasi auttaa taloudellisesti, jos hätätilanne iskisi. Ja tietysti henkinenkin tuli on näissä tilanteissa tärkeää, vaikka hokimiehet kovia äijiä ovatkin. 

**

Pelaajayhdistys on ollut ärhäkkänä muutenkin viime aikoina. Kun SM-liiga teki uusia linjanvetoja pelikieltoihin pelaajilta kysymättä, Suomen Jääkiekkoilijat ry löi nyrkkiä pirttikalustoon ja pakotti toiminnanjohtaja Jarmo Saarelan johdolla liigaväen yhteiseen pöytään

Pelaajayhdistys on pahassa raossa pelikielto- ja taklausasiassa, koska vaakakupissa ovat pelaajien terveys ja ansiot. 

Joka tapauksessa yhdistys teki sen mitä tässä tilanteessa kuuluukin – jos heitä ei kuunnella päätöksiä tehdessä, siitä pitääkin nostaa meteli. 

Vahva pelaajayhdistys signaloi edistynyttä lajikulttuuria. Voi vain vilkaista NHL:n suuntaan ja katsoa, miten heikoissa kantimissa sarja oli vielä NHLPA:n kriisien ryvettäminä vuosina 1980-luvulla. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja