Näkökulma: Huuhkajissa ovi auki Roman Eremenkolle – "Vahvistaisi ryhmää tuntuvasti"

7:41
Huuhkajat valmistautuu Kreikka-otteluun.

Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva tiedostaa paluuta Huuhkajiin pohtivan Roman Eremenkon poikkeukselliset kyvyt, kirjoittaa MTV Urheilun Timo Innanen Ateenasta.

Monet pohtivat tällä hetkellä aiheellisesti, kannattaako hyvin hitsautunutta nykyryhmää rikkoa ensi kesän EM-kisojakin silmällä pitäen. Keskustelin aiheesta Kanervan kanssa eilen.

Hän vastasi kysymykseeni vielä hieman kierrellen ja kaarrellen, mutta jokainen ymmärtänee, että vaikeaa esimerkiksi maajoukkueuransa aiemmin lopettaneiden pelaajien kuten Niklas Moisanderin ja Alexander Ringin olisi ryhmään palata, vaikka molempien pelillinen taso sinällään riittäisi varmuudella.

Sen sijaan Roman Eremenko on hieman erilainen tapaus siksikin, ettei taituri ole sulkenut vielä maajoukkueen ovea lopullisesti. Venäjän liigassa mainiosti kuluvalla kaudella esiintynyt Eremenko olisi loistava lisä joukkueeseen – nimenomaan monipuolisuutensa ja monikäyttöisyytensä ansiosta.

Hän ei taatusti kävelisi avauskokoonpanoon, mutta voisi esiintyä ryhmityksessä joko keskikentän keskiakselilla tai alempana hyökkääjänä – paljolti tilanteen mukaan. Tarvittaessa jopa laiturina. Eremenko toisi kaivattua laatua ja syvyyttä vahvaan ryhmään.

Kapteeni Tim Sparv, ykköstähti Teemu Pukki ja huippuvahti Lukas Hradecky voivat kertoa tarvittaessa lisätietoja siitä, millainen joukkuepelaaja Eremenko todellisuudessa on. Vaikka hän saattaa olla välillä kentällä turhautuessaan tulta ja tappuraa, on hän ennen kaikkea mainio joukkuepelaaja. Se on fakta.

Uskon edelleen vahvasti, että Eremenko palaa Huuhkajien miehistöön ensi vuoden alussa. Paluuajankohtakin olisi hänelle paljon helpompi. Mediakohukaan ei olisi enää niin suurta kuin mitä se olisi ollut esimerkiksi syksyllä, mikäli hän olisi liittynyt joukkueeseen mukaan kesken EM-karsintojen.

Pelaaminen Suomen paidassa arvokisoissa on ollut aina hänen uransa suurin unelma. Kanerva taasen tietää fiksuna miehenä, että Eremenko vahvistaisi ryhmää tuntuvasti – eikä rikkoisi mitenkään harmoniaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja