Kommentti: Cristiano Ronaldo rikkoo rumasti julistamaansa mantraa – aika todellisuuden tunnustamiselle käymässä vähiin

0:26
Tämä hetki kohautti MM-neljännesvälierässä: Muu Portugalin joukkue juhli murskavoittoa – Cristiano Ronaldo käveli pukukoppiin.

Cristiano Ronaldo on puhunut useaan otteeseen siitä, että hän tekee kaiken joukkueensa parhaaksi. Viime aikojen kohut niin seura- kuin maajoukkueessa kertovat kuitenkin toista Ronaldosta, jonka aika huippujalkapallossa saattaa olla ohi yllättävänkin pian, MTV Urheilun toimittaja Ossi Karvonen kirjoittaa.  

MAINOS

Jalkapallon MM-kisat
20.11.–18.12.

MTV ja C More esittivät MM-turnauksesta 22 ottelua suorina lähetyksinä!

Lionel Messin rinnalla aikakautensa suurimman pelaajan titteliä kantavalla Cristiano Ronaldolla, 37, on ollut valtavia vaikeuksia hyväksyä sitä, että hänen edustamansa joukkueet saattavat menestyä paremmin, kun hänen peliaikaansa leikataan. 

Tämä on aiheuttanut oireilua urallaan järjettömiä maalimääriä mättäneessä ja lukemattomia titteleitä voittanessa Ronaldossa. 

Seurajoukkue Manchester Unitedissa manageri Erik ten Hag luotti syyskaudella hyökkäyksessään enemmän muihin pelaajiin. Tämän seurauksena Ronaldo on muun muassa tehnyt näyttäviä poistumisia vaihtopenkiltä ennen ottelun päätösvihellystä.

MM-turnauksen alla hän kritisoi Piers Morganin pitkässä haastattelussa poikkeuksellisen avoimesti Unitedin omistajia, seurajohtoa ja varsinkin valmennusta. Hieman tämän jälkeen Ronaldon ja ManU:n tiet erkanivat virallisesti.  

Kohut ovat seuranneet Ronaldoa MM-nurmelle. Hän osoitti ensin mieltään alkulohkon päätöspelissä, kun päävalmentaja Fernando Santos otti hänet vaihtoon. Neljännesvälierän hän aloitti penkiltä, ja kun Portugali oli murskannut Sveitsin 6-1 ilman Ronaldon maaleja, hyökkääjä kiitti faneja itsekseen ja poistui sitten nurmelta muun joukkueen juhliessa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Portugalilaislehden mukaan raivostunut Ronaldo oli jopa uhannut lähteä MM-turnauksesta kesken kaiken

Oli lehtiväite totta tai ei, todistuaineistoa on jo muutenkin riittävästi. 

– Olen aina halunnut olla asemassa, jossa voin auttaa joukkuetta ja tehdä hyviä asioita nostaakseni joukkueen hyviin asemiin, Ronaldo totesi Morganin haastattelussa. 

Vuosikausien ajan Ronaldon asema oli tehdä maaleja avauskokoonpanon pelaajana. Tässä hän onnistui vastaansanomattomalla tavalla. 

Tämän syyskauden aikana kahden huippujoukkueen meritoituneet valmentajat – Ten Hag ja Santos – ovat katsoneet, että joku toinen pelaaja on tähän rooliin Ronaldoa parempi valinta. 

Ronaldon kohdalla joukkueen edun asettaminen ykköseksi päättyi tähän. Sen sijaan hän on kiukutellut ja järjestänyt julkisia protesteja. 

Juttu jatkuu videon alla. 

4:15
MTV Urheilun asiantuntija Mika Väyrynen kommentoi kuohuntaa Cristiano Ronaldon ympärillä – Portugali silti suursuosikki, Marokon puolustus ollut rautaa.

Kohujen vaikutuksia on vähätelty niin Ronaldon kuin Portugalin jalkapalloliiton toimesta jälkikäteen, ja hyökkääjä on kommentoinut tekojensa motiiveja. Ronaldo varmasti tiedostaa poikkeuksellisten tempaustensa seuraukset, sillä hän on ollut vuosikaudet maailman tunnetuin jalkapalloilija ja kamerat seuraavat häntä herkeämättä. 

– Mökötä oikeissa paikoissa, MTV Urheilun asiantuntija Mika Väyrynen totesi ennakoidessaan Portugalin puolivälierää ja punnitessaan Ronaldo-kohua. 

Tässä pätee helppo nyrkkisääntö: Mitä isompi laiva – tässä tapauksessa tähti – sitä isommat laineet.  

Tästä samasta syystä Ronaldo on kaiken keskipiste myös lauantai-illan MM-puolivälierässä Marokkoa vastaan. Hän ei todennäköisesti kuulu Portugalin avauskokoonpanoon, mutta hänen jokaista liikettään ja ilmettään tutkitaan ja analysoidaan. 

Jos Ronaldo haluaa tehdä kaiken joukkueensa eteen, kuten hän on useaan otteeseen julistanut, hän hyväksyy Santosin pelaajavalinnat, tulee mahdollisesti vaihdosta kentälle ja ehkäpä iskee semifinaalipaikan varmistavan voittomaalin. Portugalilla olisi polku auki jopa mestariksi.  

Se olisi hieno tarina!

Mutta saatamme nähdä myös toisenlaisen, viime ajoilta tutuksi tulleen näytöksen. Pukusuojaan saattaa poistua yksin kävelevä, päätään pyörittelevä, tappio-ottelussa kiukutellut Ronaldo. 

Tämä saattaisi jäädä viimeiseksi mielikuvaksi aikamme suurpelaajasta jalkapallon huippukentillä. Ronaldon arvokisaura nimittäin päättynee näihin kisoihin, ja hänen siirrostaan huippurahakkaille, mutta pelilliseltä tasoltaan vaatimattomammille Saudi-Arabian kentille on puhuttu.

Ronaldo, vielä on mahdollisuus antaa kaikki joukkueelle koko futismaailman edessä.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja