Jalkapallon maailmanmestarilta odottamaton lausunto – "Hän ei puhunut asiasta mitään pukuhuoneessa"

Scaloni tunteikkaana fanien merkityksestä Argentiinalle:"Toivon, että voimme tuoda heille iloa" 0:51
Lionel Scaloni tunteikkaana fanien merkityksestä Argentiinalle Qatarin MM-kisoissa: "Toivon, että voimme tuoda heille iloa"

Jalkapallon hallitsevalla maailmanmestarilla Argentiinalla kulkee pelikentällä. Maajoukkue voitti tiistain ja keskiviikon välisenä yönä Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa Brasilian 1–0, mutta ottelun jälkeen kuultiin yllättävä lausunto.

Argentiina hävisi edeltävän ottelunsa Uruguaylle 0–2, mutta sitä edeltävä tappion se oli kärsinyt MM-kisojen avausottelussa Qatarissa Saudi-Arabiaa vastaan. Vuoden 2023 saldo onkin ollut yhdeksän voittoa kymmenestä ottelusta.

MM-kullan ja siitä säilyneen huippuvireen yksi olennaisimmista tekijöistä on päävalmentaja Lionel Scaloni, 45. Pelillisestä sekasorrosta toiseen eri valmentajien alaisuudessa vuosien varrella tarponeen lajin suurvallan palaset loksahtivat paikoilleen juuri Scalonin alaisuudessa.

Argentiinassa hekumoidaan jo ensi vuonna ratkaistavan maanosan mestaruuden eli Copa American voiton uusimisella sekä sillä, voisiko 36-vuotias Lionel Messi pelata vielä Pohjois-Amerikan MM-turnauksessa kesällä 2026, kun Argentiina puolustaa voittoaan. 

Rujoksi äityneen Brasilia-ottelun jälkeen Scalonin suusta kuultiin kuitenkin yllättävä lausunto.

– Argentiina tarvitsee valmentajan, jolla on kaikki mahdollinen energia ja joka voi hyvin, Scaloni sanoi BBC:n mukaan.

– Minun on pysäytettävä pallo ja harkittava. Minulla on paljon asioita mietittävänä tänä aikana.

Scaloni peri päävalmentajan tehtävät Jorge Sampaolilta vuonna 2018 valmennettuaan tovin alle 20-vuotiaiden maajoukkuetta. 

– Kyse ei ole hyvästeistä tai vastaavasta, mutta minun on mietittävä, sillä rima on hyvin korkealla ja on mutkikasta pysyä vireessä ja jatkaa voittamista.

– Nämä kaverit tekevät sen vaikeaksi, joten minun on mietittävä sitä hetki. Puhun jalkapalloliiton johtajalle ja pelaajille jälkikäteen.

Argentiina voitti Scalonin alaisuudessa Copa American vuonna 2021. Kyseessä oli maan ensimmäinen merkittävä pokaali 28 vuoteen. Argentiinan kolmas maailmanmestaruus Qatarissa palautti lopulllisesti sen maajoukkuejalkapallon huipulle.

Maajoukkueen ja Tottenhamin keskuspuolustaja Cristian Romero ei usko Scalonin poistumiseen.

– Olemme varmoja, että Scaloni jatkaa. Nyt hänellä on aikaa miettiä. Hän ei puhunut asiasta mitään pukuhuoneessa. Yritämme vakuuttaa hänet jäämään.

Scalonin solmima sopimus Argentiinan maajoukkueessa ulottuu vuoden 2026 loppuun.

Lue myös:

    Uusimmat