Tuliko Cristiano Ronaldosta täysin hyödytön? Asiantuntija muistuttaa suuresta uhasta – ”Nämä ovat sellaisia ominaisuuksia”

Portugali järjesti Sveitsiä vastaan jalkapallon MM-kisojen neljännesvälierissä pyörremyrskyn, joka vakuutti ja yllätti myös MTV Urheilun asiantuntijan Antti Niemen. Cristiano Ronaldon rooli joukkueessa on tästä eteenpäin puolestaan visainen kysymys.

Kisojen kahdeksan parasta kilpailevat paikasta neljän parhaan joukossa perjantaista lähtien. Vaikka kaikki puolivälieräjätit valitsisivat kernaasti vastustajakseen juuri Marokon, Espanja-ottelu todisti, kuinka tarkkana Portugalin on sen kanssa oltava.

– Se on inhottava vastustaja. Fyysinen joukkue, joka osaa puolustaa tiiviisti ja käyttää maalipaikkansa aika hyvällä prosentilla hyväkseen. Heitä vastaan ei kannata lähteä leikkimään ja aliarvioimaan. MM-kisoissa ei ole tuossa vaiheessa enää huonoja joukkueita mukana, mutta olisihan se kova pettymys Portugalille pudota tässä kohdassa, Niemi pohti.

Koko joukkueen kokoinen oma uutisaiheensa on ollut sen 37-vuotias kapteeni Cristiano Ronaldo erilaisine kommelluksineen. Vaihtopenkkikomennustaan alkusarjassa purnannut legenda jäi Sveitsi-ottelun avauksesta ulos. Jälkikäteen on helppo todeta päävalmentaja Fernando Santosin päätös oikeaksi. Tilalla nähty, suurelle yleisölle tuiki tuntematon, Benfican 21-vuotias Goncalo Ramos täräytti hattutempun.

6:05
Kooste: Portugali runteli Sveitsin neljännesvälierässä – 21-vuotias Goncalo Ramos yllätti kaikki hattutempullaan

– Tästä tehdään nyt ehkä isompi asia kuin se onkaan. Ronaldo tulee tässä turnauksessa saamaan vielä minuutteja, mutta avauskokoonpanosta en ole varma. Portugalilta ei välttämättä tule enää koskaan sellaista pelaajaa kuin Ronaldo. Mutta on ihan luonnollista, että jossain vaiheessa kun ikää tulee, rooli pienenee ja muut saavat sauman, Niemi rauhoittelee.

– Tässä ei mielestäni ole mitään sen suurempaa draamaa. Ronaldon rooli on pienempi kuin aiemmin, mutta hän on yhä käyttökelpoinen pelaaja.

Niemi oli niin ikään pistänyt merkille Ronaldon elehdinnän esimerkiksi ottelun jälkeen, jolloin hän yksin yleisöä lyhyesti kiitettyään poistui pukusuojaan omia aikojaan. 

– Siinä oli kuitenkin euforinen tunne päällä, ja muut pelaajat onnittelivat vasta maajoukkueeseen murtautunutta nuorta miestä, joka oli juuri tehnyt hattutempun. Kaikki olivat iloisia, ja ryhmä vaikutti haluavan olla kentällä mahdollisimman pitkään kiittämässä faneja ja juhlimassa voittoa keskenään. Kyllä Ronaldo siihen nähden aika äkkiä siitä lähti. Vähän ulkopuolinen fiilis siitä jäi. Tuon tapauksen perusteella hänestä jäi kieltämättä vähän ikävä maku, Niemi pohti.

0:26
Muu Portugalin joukkue juhli murskavoittoa – Cristiano Ronaldo käveli pukukoppiin

Moni pohtii Portugalin murskavoiton jälkeen polttavaa kysymystä puolivälierien kynnyksellä: onko Portugali parempi ilman Ronaldoa? Antti Niemen vastaus käynnistyy pitkällä hiljaisuudella.

– Tosi vaikea kysymys. Hänellä on kuitenkin yhä erityisiä ominaisuuksia, mutta samaan aikaan on myös fakta, että sellaiset onnistumiset, joita häneltä nähtiin vielä muutama vuosi sitten liukuhihnalta, ovat jääneet vähemmälle.

– Sä olet yhtä hyvä kuin viimeinen pelisi. Portugali voitti kovan Sveitsin 6–1. Se on hurja näyte. Vastaus kysymykseen "onko Portugali parempi ilman Ronaldoa?" on tänään, että "siltä näyttää".

Ollaan tultu pisteeseen, jossa Niemikin myöntäisi ihmettelevänsä Ronaldon paikkaa avauskokoonpanossa.

Ikä on puraissut palan Ronaldon fysiikasta, mutta repertuaarista löytyvät yhä erikoistilanne- ja kaukolaukausuhka. Jos Portugali joutuu tappioasemaan, tarjottavaa vanhalta herralta yhä löytyy.

– Hän on kookkaana pelaajana rangaistusalueella yhä erinomainen kohdepelaaja, joka hyppää järkyttävän korkealle. Nämä ovat sellaisia ominaisuuksia, joista on varmasti hyötyä, kun vastustajalla alkaa jalka painaa.

Portugali kohtaa Marokon MM-kisojen puolivälierässä lauantaina kello 17.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja