Tieto Ronaldon ökysopimuksesta pamahti Portugalin luotsille puun takaa – sätti supertähteä kohutempauksesta: "En pitänyt siitä, en lainkaan"

2:52
Osuiko Cristiano Ronaldo palloon vai ei? Portugalin supertähden elehdintä sai studiotiimin nauramaan

Cristiano Ronaldo pysyy pääteemana kaikissa Portugalin MM-kisajoukkueen lehdistötilaisuuksissa, ja maanantaina päävalmentaja Fernando Santos sai jälleen vastailla kysymyksiin supertähtensä tempauksista.

Maanantaina espanjalaislehti Marca uutisoi, että Ronaldon siirto Saudi-Arabiaan al-Nassrin riveihin on varmistunut. 37-vuotiaan megatähden palkka al-Nassrissa ja öljyvaltion tuoreena futislähettiläänä on Marcan mukaan tähtitieteellinen 200 miljoonaa euroa vuodessa.

Iso uutinen oli kuitenkin mennyt Portugalin päävalmentajalta Fernando Santosilta ohitse. Hän yrittää valmistaa joukkuettaan parhaansa mukaan pudotuspeliotteluun Sveitsiä vastaan.

– En ole puhunut hänen kanssaan tästä asiasta, Santos paljasti tiistain Sveitsi-ottelua ennakoivassa lehdistötilaisuudessa.

– En tiedä tästä mitään. Se on hänen päätöksensä. En edes tiennyt asiasta ja kuulin siitä vasta tänne saavuttuani.

Santos ei selvästikään innostunut kertomaan omia ajatuksiaan Ronaldon sopimuksesta.

– Minä olen keskittynyt MM-kisoihin. En tiedä mitään tästä toisesta asiasta, Santos totesi.

Pitäisikö Ronaldon aloittaa penkillä?

Ronaldo-kysymykset eivät kuitenkaan loppuneet siihen, sillä Santosilta kysyttiin myös mielipidettä siitä, miten Ronaldo raivosi Etelä-Korea-ottelun penkkikomennuksensa jälkeen. Ronaldon oma selitys oli, että hän kohdisti purkauksensa vastustajan pelaajaa, ei niinkään omaa päävalmentajaansa kohtaan.

– En kuullut kentällä mitään, näin hänen vain väittelevän korealaispelaajan kanssa. Näin sen tv:stä, enkä pitänyt siitä, en lainkaan. En todellakaan pitänyt siitä, mutta sen hetken jälkeen se asia oli loppuun käsitelty, Santos totesi.

Portugalilaislehdistössäkin julkaistujen kirjoitusten ja jalkapallon kehittyneiden tilastojen mukaan ikääntynyttä Ronaldoa ei välttämättä kannattaisi laittaa avauskokoonpanoon Sveitsiä vastaan. Hyökkääjän kokonaisvaltaisessa pelaamisessa on havaittu joukkueen peliä heikentäviä puutteita.

Santos kieltäytyi kuitenkin spekuloimasta asialla.

– En lue tällaisia juttuja. Olen keskittynyt joukkueeseeni. Keskitymme harjoituksiin, emmekä kiinnittä huomiota mihinkään mielipidemittauksiin. Olen aina keskittynyt käsillä olevaan otteluun, Santos tuumasi.

Portugalilla, Santosilla ja Ronaldolla on joka tapauksessa koko kansakunnan paineet niskasssaan tiistaina Sveitsiä vastaan. Maajoukkue on yltänyt MM-kisoissa kahdeksan joukkoon viimeksi vuonna 2006.

– On hyvä tuntea painetta. Me haluamme sitä ja haluamme todella voittaa. Jokaisen otttelun jälkeen olemme entistä lähempänä turnauksen suosikkia.

Portugali kohtaa Sveitsin MM-kisojen neljännesvälieräottelussa tiistaina kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja