Marca: Saudi-Arabian MM-kisaunelma romukoppaan – tämä syy johti yllätysratkaisuun

Saudi-Arabia on vetäytymässä jalkapallon vuoden 2030 MM-kisojen isännyyskilvasta. Asiasta kertoo espanjalaislehti Marca.

Marcan mukaan Saudi-Arabian delegaatio on kertonut kantansa Kreikalle ja Egyptille. Maat ilmoittivat viime vuonna pyrkivänsä jaetusti MM-turnauksen isäntämaiksi. Egyptistä viestittiin jo huhtikuussa, että maa aikoo jättää leikin kesken. 

Saudi-Arabiassa on nyt espanjalaislähteiden mukaan vedetty johtopäätökset Espanjan, Portugalin ja Marokon vastahakemuksen suhteen. Maiden hakemusta pidetään liian vahvana vastustajana. 

Saudi-Arabia on pyrkinyt haalimaan länsimaalaisia jalkapalloilijoita maan pääsarjaan. Cristiano Ronaldo siirtyi massiivisella sopimuksella Lähi-itään jo vuodenvaihteessa. Alkukesästä Karim Benzema värvättiin niin ikään saudiliigaan. Siirtoja on pidetty osaltaan maabrändin vahvistamisena, kun Saudi-Arabia havitteli MM-turnausta. 

Muun muassa Lionel Messi solmi jo vuosi sitten miljoonasopimuksen, jonka myötä jalkapallotähti toimii Saudi-Arabian turismilähettiläänä.

Espanjan, Portugalin ja Marokon ainoa varma vastahakemus on tällä hetkellä Etelä-Amerikan maiden kokoonpano, johon kuuluvat Argentiina, Chile, Paraguay ja Uruguay.

Isännyydestä päätetään vuonna 2024.

 

 

 

Lue myös: