Mainos

Kolmoissurman epäilty jatkaa yhä pakoa

Etelä-Suomen kolmoissurmasta epäilty Jukka Huovinen on edelleen karkuteillä. Huovinen oli Joensuussa vuosikymmenen alkupuolella riehuneen skini-ryhmän kantavia voimia, ja hänellä on noilta ajoilta kertynyt pitkä rikosrekisteri. Poliisin mukaan Huovinen on vaarallinen ja hänellä on mahdollisesti ase mukanaan.

Kahden muun surmista epäiltynä pidätetyn miehen kuulustelut ovat päässeet käyntiin. Keskusrikospoliisin mukaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä tapahtuneet surmat eivät vaikuta suunnitelmallisilta, pikemminkin tilanne näyttää karanneen käsistä. Poliisi pidätti torstaiaamulla teoista epäiltyinä vuonna 1961 syntyneen Olli-Pekka Huohvanaisen ja hänen veljensä, vuonna 1969 syntyneen Veli-Matti Huohvanaisen. Pakoaan jatkava, vuonna 1977 syntynyt Jukka Petteri Huovinen on Huohvanaisten sukulainen.

Poliisi on jatkanut Huovisen etsintöjä yleisövihjeiden perusteella. Vihjeitä ja havaintoja hänen liikkumisestaan on saatu melkein koko Etelä-Suomen alueelta.
-Kokemuksen mukaan näin yleensä tapahtuu, että havaintoja tulee paljon. Toki ne kaikki pyritään tarkastamaan, tutkinnanjohtaja Tero Haapala keskusrikospoliisista kertoi eilen.

Kukin poliisipiiri tutkii omalta alueeltaan ilmoitetut havainnot. Havainnot tutkitaan muiden töiden ohessa, sillä poliisilla ei ole koottuna yksinomaan etsintöihin keskittyvää yksikköä. Olli-Pekka ja Veli-Matti Huohvanaisen kuulusteluja on tarkoitus jatkaa koko viikonlopun ajan. Kuulustelut ovat vielä niin alussa, että Haapala ei ole halunnut luonnehtia veljesten yhteistyöhalua. Selvästi vastahakoisia veljekset eivät kuitenkaan ole olleet.
Teon yhtenä motiivina pidetään kahden surmatun osalta edelleen alamaailman välien selvittelyjä.

- Huohvanaisten veljesten kuulusteluissa on selvinnyt surmatöiden tapahtumajärjestys ja tekotavat, kertoi tutkinnanjohtaja Haapala. Ensin sai surmansa helsinkiläinen Harri Koskinen, 43. Sen jälkeen surmattiin helsinkiläinen Taisto Maijala, 38. Hänen ruumiinsa on edelleen kateissa.

Maijalan surman osalta teon syyt ovat rikoskomisario Haapalan mukaan edelleen avoinna. Maijalalla ei tutkimusten mukaan ollut aiempaa rikollista taustaa eikä yhteyttä rikoksesta epäiltyjen laittomuuksiin ja poliisin selvittämiin tekoihin. Hauholta löydetty, kolmas surmattu mies on keskusrikospoliisin saamien tietojen mukaan Ruotsissa poliisin rekisterissä ja ulkomaan kansalainen - ei kuitenkaan suomalainen. Tutkinnallisista syistä poliisi ei vielä anna hänen nimeään julkisuuteen. Poliisi ottaa edelleen rikokseen liittyviä tietoja vastaan puhelinnumerossa 09- 83 886 766.
(MTV3-STT)

Jarkko Sipilä kertoo tutkimusten vaiheista perjantain Seitsemän Uutisissa. (1.17)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.