Mainos

Kolmen maailmanmestaruuden Jukka Jalonen ylisti kultaleijoniaan – "Suomen palloiluhistorian kovimpia suorituksia"

2:38
Videolla Jukka Jalosen maailmanmestaruustunnelmat.

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli rauhallisen onnellinen Suomen voitettua maailmanmestaruuden Bratislavassa.

Jalosesta paistoi ylpeys – ennen kaikkea pelaajiaan kohtaan. Suomen nimetön ja tasainen joukkue järjesteli sensaation kaatamalla perätysten Ruotsin, Venäjän ja Kanadan pudotuspeleissä. Pelin päättymisestä oli alle pari tuntia, kun Jalosenkin korviin oli kantautunut tieto, että torit ja suihkulähteet ovat täynnä ihmisiä.

- Kyllä se kertoo paljon siis, mitä Leijonat merkitsee Suomen kansalle oikeasti. Kova instituutio, jos näin voi sanoa. Sen takia kyllä pelaajat lyövät itsensä täysillä likoon aina kun lähdetään pelaamaan. He haluavat olla sen kunnian arvoisia. Ei se aina helppoa ole; jos homma ei toimi niin kuin halutaan, aika paljon tulee rapaakin. Uskotaan siihen, että sitten kun tehdään täysillä töitä ja yritetään, kyllä suomalainen fani antaa anteeksi vaikkei aina voitetakaan, Jalonen sanaili.

Jalonen on johdattanut aiemmin Leijonat MM-kultaan vuonna 2011 ja Nuoret Leijonat mestariksi vuonna 2016. Kolmen mestaruuden perusteella hänellä on perspektiiviä asettaa saavutus mittakaavaan.

- Tämä on varmaan Suomen palloiluhistorian yksi kovimpia suorituksia. Kun miettii nimenomaan meidän ryhmää ja miettii vastustajia. Mitkä kolme maata viimeiseksi pudotettiin, niin onhan se aika huikea juttu, Jalonen sanoi.

- Mestaruuksia on vaikea verrata, se on vähän sama kuin vertaisi omia lapsiaan, että ketä rakastaa eniten. Kaikkia yhtä lailla, mutta ne ovat vain niin erilaisia. Mutta tämä tapa, jolla tämä hoidettiin, tyyli ja kaikki hakevat vertaistaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja