Kolmekymmentä henkilöä ja kaksi vessaa: "Tämän täytyy olla vitsi" – Iivo Niskanen antoi rajua palautetta maajoukkueen ala-arvoisista majoitustiloista

6:28
Iivo Niskanen sijoittui viikonloppuna Östersundissa 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan takaa-ajossa yhdeksänneksi.

Suomen hiihtomaajoukkue ei saanut Ruotsin Åressa parasta mahdollista valmistautumista Ski Tourin tiistaina hiihdettävään sprinttikisaan. Iivo Niskanen antoi sosiaalisessa mediassa raskasta kritiikkiä kansainvälisen hiihtoliiton FIS:in järjestelyille.

Suomalaiset joutuivat vaihtamaan majapaikkaansa vielä maanantai-iltana, sillä alkuperäinen asuinsija oli kaukana vaadittavasta tasosta.

– Tämän täytyy olla vitsi!? Haju ei ole mukana, Niskanen kirjoitti Instagram-tilillään kuvatessaan vanhaa ja tunkkaista majoitustilaa.

Niskasen videoissa näkyy myös sotilaita, sillä majoitustila sijaitsi lähellä armeijan kasarmia.

– Huoltoryhmä ja kilpailijat jakoivat samat tilat. Kolmekymmentä henkilöä ja kaksi vessaa. Huoneissa myös haisi kostealle, Niskanen sanoi norjalaiselle NRK:lle.

Niskanen myös kertoi pelkäävänsä sairastuvansa asuessaan ison sotilasjoukon kanssa.

FIS-pomo Pierre Mignerey myönsi NRK:lle, ettei Suomen majoitus täytä vaadittuja kriteerejä. Vastuun hän vieritti kisajärjestäjän niskoille.

– Tämä ei ole hyväksyttävää, Mignerey sanoi.

Niskanen kiisti norjalaislehdelle olleensa erityisen stressaantunut, mutta oli tyytyväinen yösijan vaihtumiseen.

– Hyvä, että naiset painostivat huoneiden vaihtamiseen. Eniten kysymys oli hukkaan menneestä ajasta. Ei voi mitään, nyt täytyy vain odotella, Niskanen sanoi. 

Ski Tourin johtajan Guri Knotten Hetlandin mukaan majoitussekaannus johtui Åren vilkkaasta talvilomakaudesta. Suomen joukkue ei ollut ainoana olosuhteisiin tyytymätön.

Pienempien maiden huoltotiimit kertoivat Aftonbladetille, että heidät ohjattiin voitelemaan suksia ikkunattomaan kellaritilaan, jossa ei ollut kunnollista ilmanvaihtoa.

Ski Tour käynnistyy tiistaina naisten ja miesten sprinteillä kello 17.10.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.