Mainos

Kolme varttia -blogissa kiehuu: Älkää syyttäkö vain isoja koiria!

45 minuuttia esitti viime keskiviikkona jutun kaduilla kulkevista aggressiivisista koirista. Pätkä on saanut koiranomistajat keskustelemaan asiasta Kolme varttia -blogissa.

Monet ovat tuohtuneita isojen koirien ohjelmassa saamasta kohtelusta. Heidän mielestään pienet, kunnolla kouluttamattomat koirat ovat yhtäläinen, elleivät jopa suurempi ongelma kuin suuret, aggressiiviset koirat. Esimerkiksi Tiia on sitä mieltä, että pienetkin koirat on koulutettava loppuun asti.

– Kyllä se pikku terrierikin saa pahaa jälkeä aikaiseksi kouluttamattomana, pieni koko ei ole mikään syy sille, että koira saisi tehdä mitä tahansa. Eikä perhekeskeiseksi mielletty labradorinnoutaja automaattisesti ole hyvin käyttäytyvä.

– En pelkää koiria. Pelkään enemmän pikkukoirien omistajia – kuten tämä joka oli lähetyksessä, joka nostaa koiransa syliin – ylempään lauma-asemaan toisten koirien silmissä – koirapuistossa toisten laumalaisten keskuudessa, kertoo nimimerkki Susikoira Roi.

Amandaa ärsyttää keskustelu siitä, että pikkukoirat ovat aloittaneet tappelun.

– Mitä sitten? Jos se on hihnassa ja hyvän matkan päästä niin ei haittaa ketään vaikka haukkusi itseään rikki. Tärkeintä että se ei voi tappaa vaikka kuinka yrittäisi! Isoja koiria pitäisi kouluttaa olemaan välittämättä pikkukoirien hysteerisistä haukkumisesta ja jos ei onnistu niin hankkikaa rauhallisen luonteen omaavia koirarotuja.

Amanda myös ehdottaa koiranomistajille pakollista vakuutusta, joka korvaa oman koiran aiheuttamat vahingot.

– Tämä vakuutuksen ottaminen voisi toimia kaikkien rotujen kohdalla. Niin ihmiset miettisivät tarkkaan minkä lemmikin hankkisivat ja paljonko sen hoito ja vakuutukset tulisivat maksamaan.

– Pakollinen vakuutus olisi hyvä juttu. Meillä vakuutus on ollut alusta asti ja se kattaa myös koiran mahdolliset muille aiheuttamat vahingot. Ja vakuutus kyllä on jo nyt eri hintainen eri roduille. Meidän on sieltä kalleimmasta päästä, sanoo Mari.

Lisää näkökulmia ja koko keskustelu luettavissa Kolme varttia -blogissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.