Mainos

Kolme ministeriä lomalla, kaksi virkatehtävissä: Näin sinisten poissaoloa valtiopäivien avajaisista selitetään – konkariedustaja jyrähti: "Ei voi olla sattuma!"

19:58

Eduskunnassa vietettiin tänään valtiopäivien avajaisia ilman sinisten toimitusministeristön jäsenten läsnäoloa. Muut jäsenet olivat läsnä, mukaan luettuna Kimmo Tiilikainen ja Anne Berner (molemmat kesk.), jotka eivät ole uuden eduskunnan jäseniä.

Anne Berner jättäytyi pois omasta tahdostaan. Hän on aloittamassa kesäkuun alussa ruotsalaispankki SEB:n hallituksessa. Tiilikainen jäi rannalle, kun keskusta menetti vaaleissa ainoan paikkansa Helsingissä.

Paikalla olivat myös kaikki muut keskustan ministerit ja kokoomuksen ministerit. Pitkin päivää on ihmetelty viiden sinisen poissaoloa. Nyt kaikkien poissaololle on saatu selitys. 

Ulkoministeri Timo Soini on ulkoministeriön mukaan työmatkalla New Yorkissa, kertoo STT. Jari Lindström, Pirkko Mattila ja Sampo Terho taas olivat valtioneuvoston päätöksen mukaan lomalla. Lomastaan Terho kertoi jo aiemmin Ilta-Sanomille. 

Puolustusministeri Jussi Niinistön esikunnasta kerrottiin STT:lle, että ministeri Niinistö ei osallistunut virkatehtävien vuoksi. Esikunnasta ei kuitenkaan haluttu tarkentaa, millaisista virkatehtävistä oli kyse.

Konkarikansanedustaja Ilkka Kanerva (kok.) epäili Twitterissä, ettei syy kaikkien sinisten poissaoloon ollut sattumaa.

– Ei voi olla sattuma, että viidellä kaverilla on ylikäymätön este yhtäaikaa tällaiseen tilaisuuteen!, Kanerva kirjoitti.

– En lainkaan ylenkatsonut hienoa tilaisuutta. Tilaisuus on arvokas. Minä en protestoinut mitään enkä ketään, sinisten Jari Lindström kommentoi Kanervan tviitteihin.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja