Mainos

Kolikkopelit.com markkinoi ärhäkkäästi - poliisi varoittaa riskeistä

Monen suomalaisen postilaatikkoon on ilmestynyt viime päivinä Kolikkopelit.comin markkinointikirje. Siinä netissä rahapelejä tarjoava Kolikkopelit.com kertoo osoitelähteeksi omat pelisivunsa.

Lisäksi pelisivu kertoo kirjeessä, että "ystäväsi pyysi meitä lähettämään sinulle 15 €".

Kirjeen saaneet ovat kummastelleet väitteitä ja Kuluttajavirastoon on tullut vuorokauden aikana noin 60 ilmoitusta.

– Kuluttajat ovat kokeneet hyvin oudoksi sen, että osoitelähteeksi on ilmoitettu Kolikkopelit.com, vaikka he eivät ole kertomansa mukaan käyneet pelisivulla. Toiseksi kirjeessä on mainittu ystävien nimiä, vaikka kukaan heistä ei ole sivua suositellut, kertoo lakimies Katri Väänänen Kuluttajavirastosta.

Toiminta laitonta

Poliisihallituksen arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho epäilee osoitelähdetietojen todenperäisyyttä.

Laiho korostaa myös, että Kolikkopelit.comin toiminta on laitonta. Ulkomaiset rahapeliyhtiöt eivät saa toimeenpanna tai markkinoida pelejään Suomessa.

Kolikkopelit.comin pelisivut ovat suomenkieliset, mutta yritys ilmeisesti rekisteröity Costa Ricaan, josta se on saanut pelilisenssin. Toinen maa, johon poliisi törmää vastaavissa tapauksissa, on Malta.

– Esimerkiksi Maltan lainsäädännössä ei ole rajoituksia, mihin pelejä voi tarjota, kertoo arpajaishallintopäällikkö Jouni Laiho.

Poliisin keinot puuttua toimintaan ovat vähäiset. Kun Virosta saapunut markkinointikirje lähetetään suljettuna postilähetyksenä, se kuuluu kirjesalaisuuden piiriin. Postillakaan ei ole oikeutta olla jakamatta sitä.

– Meillä ei ole tämän kaltaiselle markkinoinnille rotanmyrkkyä, Laiho sanoo.

Omalla vastuulla

Ulkomailta Suomeen suunnattuja pelisivuja voi pelata omalla vastuulla. Laiho kuitenkin korostaa, että peliä pelaavat eivät saa mitään kuluttajansuojaa, jos voittojen maksamisessa ilmenee ongelmia.

– Silloin ei ole mitään muuta keinoa, kun marssia Maltalle. Toiminta, johon osallistuu, on Suomessa laitonta.

Laihon mukaan Komission johdolla EU:n jäsenvaltiot keskustelevat asiasta syksyllä. Yhteisöllä ei ole rahapelialan lainsäädäntöä.

Kolikkopelit.com ei vastannut MTV3 Uutisten yhteydenottopyyntöön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.