Koiranpentu syntyi vihreänä: "Ajattelin sen olevan likainen"

Koira synnytti limenvihreän poikasen – ärhäkkä pötkylä sai nimekseen Hulk 1:37
KATSO MYÖS: Myös Hulk-koira syntyi vihreänä! Video vuodelta 2020.

Tällä koiralla oli syntyessään vihertävän sävyinen turkki!

Alabamalainen koirankasvattaja Mark Ruffin yllättyi kovasti, kun hänen ranskanbulldoginsa synnytti pennun, jonka turkki oli vihertävän sävyinen. Mark antoi haastattelun muun muassa New York Postille.

Pennut syntyivät 19. syyskuuta. Synnytys oli ollut tarkoitus tehdä hätäsektiolla, mutta koira onnistuikin Markin yllätykseksi synnyttämään osan pennuista omin avuin.

Eläinlääkärin pakeille lähdettiin kuitenkin kiireen vilkkaa, kun yksi pennuista menehtyi. Mark kertoi Daily Starille, että emo synnytti yhteensä kahdeksan pentua.

Värisävy yllätti lääkärinkin

Yksi pikkuisista karvaturreista oli erivärinen kuin muut: sen turkki oli vihertävä. Kyseessä ei suinkaan ole ensimmäinen vihreänä syntynyt koira. Yllä olevalla videolla esitellään toinen, vuonna 2020 vihreänä syntynyt koira Hulk!

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Mark arveli ensin, että sen turkki pitäisi vain puhdistaa.

– Kun ensimmäisen kerran näin tuon koiran, ajattelin sen olevan likainen, koska niin lääkäri sanoi. Hän ei tiennyt, mistä oli kyse.

– Kotona puhdistin sen turkin suunnilleen neljä kertaa tuona iltana ja annoin sen emonsa puhdistettavaksi, mutta väri ei lähtenyt.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Värisävy oli ja pysyi seuraavinakin päivinä.

Vihreä koiranpentu on kiinnostanut medioita. Mark vieraili amerikkalaisen WBRC-kanavan haastattelussa näyttämässä pentua kameroille.

Kanavan uutisankkurin Facebook-julkaisussa kerrotaan, että lääkärit odottavat pennun turkin muuttuvan normaalin väriseksi tulevien viikkojen aikana. 

Selitys koiran turkin värillä voi piillä biliverdiinissä

CNN kertoo eräästä toisesta vihreänä syntyneestä koiranpennusta kertovassa jutussaan vuodelta 2017 mahdollisen selityksen vihreälle sävylle: näin voi tapahtua, kun vaaleaturkkinen koiranpentu joutuu kosketuksiin sapen vihreän pigmentin, biliverdiinin, kanssa.

CNN kertoo, että pigmentti värjää koiran turkin kohdussa ja että väri haalenee pois ajan myötä.

Lue myös:

    Uusimmat