Koiranomistajilta haiseva vastalause Venäjän lähetystölle Helsingissä: "Kun tällaista maailmalla tehdään, niin siitä saa sitä itseään niskaan"

Helsinkiläiset koiranomistajat protestoivat Venäjän hyökkäystä –"Katsotaan paljonko kakkapusseja ilmestyy" 1:56
Kuinka koiranomistajat protestoivat Venäjän hyökkäystä?

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on saanut aikaan mielenosoituksia ja protesteja ympäri maailmaa. Helsingissä koiranomistajat ovat ryhtyneet protestoimaan hyökkäystä toimittamalla koiran jätöksiä Venäjän suurlähetystön piha-alueelle. 

Helsingin Ullanlinnassa asuva Risto Karmavuo halusi tehdä jotain aktiivista protestoidakseen Venäjän hyökkäystä Ukrainaan. Keinoksi hän keksi koiran kakkapussien jättämisen roskisten sijaan Tehtaankadulla sijaitsevan Venäjän suurlähetystön pihalle. 

– Kun tällaista maailmalla tehdään, niin siitä saa sitä itseään niskaan, Karmavuo toteaa.

Protestin varsinainen tekijä on 2-vuotias kääpiösnautseri Milo, jota Karmavuo kuvailee hyvin yhteistyökykyiseksi.  

Protesti lähti leviämään Facebookissa

Karmavuon aloittama protesti sai sosiaalisessa mediassa näkyvyyttä viime viikonloppuna, kun hän julkaisi ideansa Facebookissa Ullanlinna / Eira & Punavuori kierrättää -ryhmässä ja kannusti muitakin koiranomistajia viemään koiran jätöksiä Venäjän suurlähetystön pihalle. 

– Moni on pitänyt ideasta. Tietysti aina on soraääniä. Aika hauskaa oli se, että kirjailija Sofi Oksanen bongasi tämän Facebook-ryhmästä ja postasi omalle sivulleen. Siitä se lähti sitten vielä isommin leviämään, Karmavuo kertoo. 

Protestin mahdolliset seuraukset eivät pelota Karmavuota.

–  Jos tuolla on kaverit tankkeja vastassa puolustamassa maataan ja mä toimitan Venäjän kamaralle muutaman kakkapussin, niin saavat haastaa käräjäoikeudessa roskaamisesta. Ei pelota, Karmavuo naurahtaa. 

Lue myös:

    Uusimmat