Kohuvalmentaja Mirjami Penttinen puolustautuu vihdoin omin sanoin – julkaisi pitkän kirjoituksen: ”Kiistän olevani hirviövalmentaja”

Suomen taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta langetti perjantaina muun muassa itsemurhakehotuksia antaneelle valmentajalle 12 kuukauden kilpailukiellon – Olympiakomitean toimitusjohtaja kommentoi tapausta 9:33
Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kommentoi Penttiselle langetettua kilpailukieltoa tammikuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Muodostelmaluistelussa kohua omilla valmennusmetodeillaan herättänyt Mirjami Penttinen on palaamassa vaiheittain takaisin työhönsä taitoluisteluseura HSK:ssa.

Vuoden kilpailukiellon Taitoluisteluliitolta epäasiallisen käytöksen vuoksi saanut Penttinen on HSK:n hallituksen tuoreella päätöksellä vapaa jatkamaan työtään niin seniorijoukkue Team Uniquen kuin juniorienkin parissa.

– Työvelvoite oli lakkautettu seitsemän viikon ajan. Olemme katsoneet, että se on riittävä seuraamus. Olemme kokonaisarviomme tehnyt, että se on ollut riittävä seuraamus, mikä tästä kurinpitolautakunnan ratkaisusta johtui, HSK:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Nyberg totesi MTV Urheilulle.

Penttinen itse on tähän asti ollut vaitonaisena kilpailukiellostaan ja siihen liittyneestä kohusta mediassa. Nyt valmentaja on kuitenkin julkaissut pitkän kirjoituksen Team Uniquen Facebook-sivuilla.

Penttisen allekirjoittama päivitys julkaistiin maanantai-iltana. Hän puhuu joutuneensa julkisen lynkkauksen uhriksi.

– Ensimmäisen mediavyöryn tultua ulos ympärilläni olevat neuvojat olivat vahvasti sitä mieltä, ettei julkisuudessa kannata lähteä asioita selvittämään. Tärkein syy oli suojella luistelijoita tältä kohulta. Minua ohjeistettiin, että kurinpidossa käsitellyt asiat ovat visusti salassa pidettävää materiaalia ja että oikeudellisia prosesseja ei tule käsitellä julkisesti niin kauan kuin prosessi on kesken. Se, miten tapausta on julkisuudessa käsitelty ja jalostettu, on ollut shokki, Penttinen kirjoittaa.

Penttinen myöntää kirjoituksessa tehneensä virheitä toistaiseksi 25 vuotta kestäneen valmentajauransa aikana.

– Julkisuudessa esitetyt kontekstista irrotetut ääniviestit ovat kiistatta asia, joista en ole ylpeä. Olen pyytänyt anteeksi kielenkäyttöäni ja selvittänyt nämä yksittäiset tilanteet urheilijoiden kanssa kun ne ovat tapahtuneet. Jokainen urheilija on ollut minulle tärkeä ja olen pyrkinyt parhaan kykyni mukaan auttamaan heitä saamaan itsestään terävimmän huipun irti.

–  Kiistän olevani hirviövalmentaja joka minusta on julkisuudessa maalattu, Penttinen kirjoittaa.

Penttinen ei mainitse Taitoluisteluliiton asettamasta vuoden mittaisesta kilpailukiellostaan muuta kuin sen, että prosessin käsittely jatkuu seuraavaksi Urheilun oikeusturvalautakunnassa. Kilpailukielto asetettiin 17. tammikuuta alkaen. Penttinen valitti asiasta Urheilun oikeusturvalautakuntaan 13. helmikuuta.

Kilpailukielto estää Penttisen osallistumisen kaikkiin Taitoluisteluliiton alaisiin kilpailuihin ja niihin kansainvälisiin kilpailuihin, joihin liitto ilmoittaa osallistujat. Päivittäiseen valmennustyöhön kielto ei ulotu.

Lue myös:

    Uusimmat