Taitoluisteluliitto tyrmistyi Mirjami Penttisen työvelvoitteen palauttamisesta: "Meidän on harkittava jatkotoimenpiteitä"

Suomen taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta langetti perjantaina muun muassa itsemurhakehotuksia antaneelle valmentajalle 12 kuukauden kilpailukiellon – Olympiakomitean toimitusjohtaja kommentoi tapausta 9:33
Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kommentoi Penttiselle langetettua kilpailukieltoa tammikuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Helsinkiläinen luisteluseura HSK tiedotti maanantaina palauttavansa kohuvalmentaja Mirjami Penttisen takaisin tehtäviinsä. Suomen Taitoluisteluliitto ilmoittaa nyt harkitsevansa jatkotoimia.

Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta antoi Penttiselle tammikuussa 12 kuukauden kilpailukiellon. HSK:n hallitus on nyt ilmoittanut purkavansa valmentajalle asetetun kiellon työntekovelvoitteesta. Taitoluisteluliiton tiedotteen mukaan tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että Penttinen saa jatkaa työtään normaalisti.

– Liiton suhtautuminen asian vakavuuteen ei ole muuttunut. Suomen Taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta on käyttänyt tilanteessa ankarinta sen käytössä olevaa rangaistuslajia ja määrännyt valmentajalle 12 kuukauden kilpailukiellon. Nyt kun seuran tänä vuonna vaihtuneen hallituksen näkemys on muuttunut aiemmasta, meidän on harkittava jatkotoimenpiteitä seuran suhteen, Taitoluisteluliiton hallituksen puheenjohtaja Laura Raitio kertoo tiedotteessa.

Vakavin mahdollinen seuraus HSK:lle voi olla erottaminen liiton jäsenyydestä.

– Samalla kun iloitsemme seuran luistelijoiden viimeaikaisesta menestyksestä, emme voi katsoa läpi sormien niiden nuorten kokemuksia, jotka ovat kokeneet epäasiallista käytöstä seuran valmentajien taholta. Keskeinen edellytyksemme kaikille jäsenseuroille – ja koko lajin oikeutus merkittävänä lasten ja nuorten urheiluharrastuksena – on se, että jokainen valmennuskerta on kaikille harrastajille turvallinen, iloa tuottava ja kannustava, Raitio lisää.

Taitoluisteluliitto kertoo käsittelevänsä asiaa kokouksessaan maaliskuun 24. päivä.

Lue myös:

    Uusimmat