HSK:n puheenjohtaja perustelee kohuluotsi Mirjami Penttisen työvelvoitteiden palauttamista, vetoaa reilun pelin periaatteisiin – "Sehän on täysin kohtuutonta"

Suomen taitoluisteluliiton kurinpitolautakunta langetti perjantaina muun muassa itsemurhakehotuksia antaneelle valmentajalle 12 kuukauden kilpailukiellon – Olympiakomitean toimitusjohtaja kommentoi tapausta 9:33
Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kommentoi Penttiselle langetettua kilpailukieltoa tammikuussa Viiden jälkeen -ohjelmassa.

Luisteluseura HSK palautti kohuvalmentaja Mirjami Penttisen työvelvoitteet seitsemän viikon jälkeen. HSK:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Nybergin mukaan yhä Taitoluisteluliiton langettamassa kilpailukiellossa oleva Penttinen ansaitsee toisen mahdollisuuden.

HSK tiedotti maanantaina palauttaneensa kohuvalmentaja Mirjami Penttisen työvelvoitteet seitsemän viikon hyllytyksen jälkeen. HSK:n hallitus piti kyseistä hyllytystä riittävänä rangaistuksensa.

– Työvelvoite oli lakkautettu seitsemän viikon ajan. Olemme katsoneet, että se on riittävä seuraamus. Olemme kokonaisarviomme tehnyt, että se on ollut riittävä seuraamus, mikä tästä kurinpitolautakunnan ratkaisusta johtui, HSK:n hallituksen puheenjohtaja Mikael Nyberg toteaa MTV Urheilulle.

– Kurinpitolautakunnan päätöksessä todetaan, että tämä kilpailukielto rajoittaa osittain hänen elinkeinoharjoittamisoikeuttaan. Kun se rajoittaa vain osin sitä, hänellä on täysi oikeus valmentaa, Nyberg perustelee.

Penttinen nousi kohun keskiöön, kun Suomen Taitoluisteluliitto langetti valmentajalle 12 kuukauden mittaisen kilpailukiellon epäasiallisen käytöksen vuoksi. HSK vetoaa palautuspäätöksessään reilun pelin periaatteisiin, joiden mukaan myös Mirjami Penttinen ansaitsee uuden mahdollisuuden.

– Olympiakomitean reilun pelin periaatteissa ja ihanteissa, jotka ovat osa myös Taitoluisteluliiton säännöstä, todetaan, että pitää antaa toinen mahdollisuus ja anteeksi. Kyllä tässä on ajatus, että jokainen – myöskin Mirjami Penttinen – on oikeutettu toiseen mahdollisuuteen. Ei voi olla niin, että eliniäksi estetään valmennustoiminta. Sehän on täysin kohtuutonta, Nyberg sanoo.

Suomen Taitoluisteluliitto tyrmistyi HSK:n ratkaisusta palauttaa Mirjami Penttisen työvelvoitteet ja pohtii parhaillaan jatkotoimenpiteitä päätöksen suhteen. Nyberg painottaa, ettei HSK vähättele tapauksen vakavuutta missään muodossa. Seura on tehnyt hiljattain runsaasti toimenpiteitä olosuhteiden ja ilmapiirin parantamiseksi.

– Kurinpitolautakunta on antanut sen kilpailukiellon, joka on tietysti edelleen voimassa. Myös me HSK:ssa suhtaudutaan vakavasti siihen asiaan. Me olemme tehneet toimenpiteitä, joilla parannetaan valvontaa ja mahdollistetaan paremmin turvallinen ympäristö kaikille luistelijoille, valmentajille ja vanhemmille. Minusta olisi tärkeä päästä tässä asiassa eteenpäin, ja huolehtia siitä, ettei tällaista tapahdu enää, Nyberg painottaa.

HSK koki myös kolauksen, kun seuran yksinluistelijat siirtyvät täysin uuden seuran alle. Nybergin mukaan uusi luisteluseura on ollut jo tovin suunnitteilla.

– Tämä on ollut aikaisemminkin pitkään esillä. Yksinluistelijoilla on ollut aikaisemmin mielessä tällainen yksinluisteluun erikoistuva luisteluseura pääkaupunkiseudulle.

Lue myös:

    Uusimmat