Mainos

Kohuliikemiestä vaaditaan vangittavaksi

Liikemies Juha Kajoa vaaditaan vangittavaksi. Asiaa on määrä käsitellä huomenna iltapäivällä Helsingin käräjäoikeudessa.

MTV3:n tietojen mukaan poliisi epäilee häntä ainakin kahdesta törkeästä velallisen petoksesta. Toisen tekoaika on maaliskuussa 2007 ja toisen joulukuussa 2008.

Tutkinnanjohtaja Harri Saaristolan mukaan kyse on talousrikoskokonaisuudesta, jossa on epäiltynä useita henkilöitä. Muuta poliisi ei suostu tutkinnasta vielä kertomaan.

Kajoon kohdistuvasta rikostutkinnasta tänään uutisoinut Ilta-Sanomat toteaa, että asia ei tiettävästi liity vaalirahoitukseen. Kajon nimi nousi julkisuuteen, kun kävi ilmi, että hän oli suositellut sijoittaja Ahti Vilppulalle eduskuntavaaliehdokkaita tuettavaksi.

Poliitikkojen kaveri

Kajo nousi julkisuuteen, kun hänen nimensä löytyi toistuvasti Kevan edustustiloissa vierailleista poliitikkoseurueista.

Helsingin Sanomien mukaan Kajo ehdotti viime eduskuntavaalien alla liikemies Ahti Vilppulalle vaalirahan jakamista Eero Lankialle (kesk.) ja Reijo Laitiselle (sd.). Kajo kertoo ehdottaneensa tukea kaverisuhteiden perusteella.

Kajo kuuluu erityisesti keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtajan Timo Kallin lähipiiriin. Myös ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) ja varapuhemies Seppo Kääriäinen (kesk.) ovat Kajon verkostossa. Juuri Laitinen, Kääriäinen, Lehtomäki ja Kalli saivat viime eduskuntavaaleissa vaalitukea suursijoittaja Ahti Vilppulalta.

Seuramies Helsingin yössä

Kajolla riittää suhteita, sillä mies tunnetaan Helsingin yössä hauskana olutta tarjoavana seuramiehenä. Yhteyksiä löytyy niin poliitikkoihin kuin kulttuuriväkeenkin.

- Hän tuntuu tuntevan joka toisen helsinkiläisen. Hänellä on suhteita taiteeseen ja politiikkaan. Hän on sosiaalinen ja tapaa paljon erilaisia tyyppejä usein Bottalla, kertovat keskustavaikuttajat MTV3:n uutisille.

Kajo liikkuu vaikutusvaltaisissa ja varakkaissa piireissä, mutta vaalirahasuosittelijan omat talousasiat ovat huonossa jamassa.

Vuodenvaihteessa häneltä perittiin ulosotossa lähes kahden ja puolen miljoonan euron velkoja tuloksetta. Kajo todettiin varattomaksi. Ulosottorekisterin mukaan velkojia ovat olleet muun muassa verottaja ja Aktiv Kapital Portfolio Oy. Kajo on todettu ulosotossa varattomaksi neljä kertaa vuosina 2006-2008.

Velat ovat peräisin 90-luvun lamasta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.