Kohukuski otti suoraan kantaa Max Verstappenin aika-ajot pilanneeseen hässäkkään: "He tekivät oikein"

Haasin Kevin Magnussen otti suorapuheisesti kantaa formula ykkösten Kiinan GP:n aika-ajokohuun, joka päätti Red Bull -kuski Max Verstappenin urakan karvaalla tavalla.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Verstappen valmistautui viimeiseen vetoonsa hitaasti radan viimeisessä sektorissa, ja Renault'n autot sekä Ferrarin Sebastian Vettel iskivät hänen ohitseen. Verstappen ylitti maalilinjan myöhässä eikä ehtinyt enää nopealle kierrokselle.

Verstappen purkautui tilanteesta rajusti ja uhosi pilaavansa jatkossa "heidän" eli Vettelin ja Renault'n Daniel Ricciardon sekä Nico Hülkenbergin aika-ajot. Magnussen ymmärsi kuitenkin Renaulteja ja Vetteliä.

– Lopulta, kun he saivat kierroksen aikaan, he tekivät oikein, Magnussen sanoi Motorsport.comille.


Myös Magnussen itse jäi ajan umpeuduttua vaille viimeistä nopeaa kierrosta, kuten hänen Haas-tallikaverinsa Romain Grosjean ja Verstappenin tallikaveri Pierre Gasly.

Magnussen ei kuitenkaan halunnut lähteä ohittelemaan. Hän halusi sanojensa mukaan tehdä omaa juttuaan eikä koskaan yrittäisi tahallaan pilata kenenkään muun suoritusta.

– En halunnut olla persreikä. Tiedät, mitä tarkoitan. Ajamme kilpaa. En hyökännyt sen takia, että olisin herrasmies, vaan koska ajattelin, että mahdollisuuteni ohituksiin olisivat aika huonot, koska ihmiset eivät halua sinun pääsevän ohi ja homma menee sotkuiseksi, Magnussen sanaili.

Verstappen oli lopulta viides ja Magnussen yhdeksäs. Tanskalainen sijoittui pykälän tallikaverinsa Grosjeanin edelle.

Magnussen on Verstappenin tavoin kohukuskin maineessa. Hänen historiassaan on muun muassa häikäilemöttämiä, vaarallisiksikin katsottuja ajolinjojen peittely-yrityksiä, ja alatyylisiä kommentteja.


Lue myös:

    Uusimmat