Sebastian Vetteliltä järjen ääntä Max Verstappenin pikkupoikamaista purnausta vastaan

Ferrarin Sebastian Vettel on puolustanut ohitustaan Red Bullin Max Verstappenista ennen viimeistä nopeaa kierrosta formula ykkösten Kiinan GP:n aika-ajoissa.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Kiinan GP suorana 12.-14.4.
Su: Kiinan GP klo 09.10, ennakkotunnelmat klo 08.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Red Bulleille ja Haaseille kävi kylmät. Aika-ajot päättyivät ennen suunniteltua, kun kaikki kyseisten tallien kuskit ylittivät lopussa maalilinjan myöhässä eivätkä ehtineet enää nopealle kierrokselle. 

Verstappenin yritys kosahti siihen, että hän valmistautui viimeiseen vetoonsa hitaasti radan viimeisessä sektorissa, ja Renault'n autot sekä Ferrarin Vettel iskivät hänen ohitseen. Verstappen uhosi aika-ajojen jälkeen, että hän "pilaa heidänkin aika-ajonsa jatkossa".


Kokeneempi Vettel tarjoili sen sijaan sivistyneemmät kommentit.

– Kun tiimi kertoi, että meillä oli vain 10 sekuntia aikaa yrittää maalilinja, jotta saamme toisen yrityksen, minun täytyi tehdä jotain, Vettel sanaili.

Vettel korosti, ettei hänen tarkoituksenaan ollut sysätä Verstappenia huonoon asemaan.

– Priorisoin totta kai siinä kohtaa kierrokselle pääsemisen. Minusta tuntui, että muut eivät olleet tilanteesta tietoisia.

Vettel iski lopulta Mercedesten jälkeen kolmanteen ruutuun ja päihitti neljänneksi sijoittuneensa tallikaveri Charles Leclercin. Verstappen oli aika-ajoissa viides.


Lue myös:

    Uusimmat