Kohubloggaaja Melissa Mäntylä: Seksi ei innosta vihapuheisiin

Bloggaaja Melissa Mäntylä haluaa puhua avoimesti seksistä, koska toivoo naisten vapautuvan turhista ulkonäköpaineista. Rohkeasti puhuva nainen saa yllättävän vähän negatiivista palautetta kirjoituksistaan.

Melissa Mäntylä on nuoriso-ohjaaja, teologian opiskelija – ja seksibloggaaja. Nuoren naisen kirjoitukset hätkähdyttävät, sillä harva nainen uskaltaa kirjoittaa seksistä näin vapaasti.

Mäntylä aloitti bloggaamisen kaksi vuotta sitten. Seksi valikoitui aiheeksi, koska se kiinnostaa Mäntylää sekä henkilökohtaisella että yhteiskunnallisella tasolla. Avoimesta tyylistään tunnettu Mäntylä haluaa olla blogissaan häpeilemättömän rehellinen, koska on luonteeltaankin sellainen.

– En osaa valehdella. Olen aina ollut ihmissuhteissani tosi rehellinen. Siksi olen sitä myös kirjoittajana, Mäntylä analysoi.

Seksistä Mäntylä kirjoittaa, koska pitää aihetta paitsi kiinnostavana, myös tärkeänä.

– Minulle ei ole olemassa tabuja. Ei ole kiellettyä tai liian pelottavaa aihetta, Mäntylä kertoo.

Nainen on ravistellut mielipideilmastoa puhumalla muun muassa pedofiilien hoidon tärkeydestä ja avoimen suhteen puolesta. Rohkeista mielipiteistä huolimatta Mäntylä saa verrattain vähän negatiivista palautetta.

– Lähinnä ihmiset kommentoivat nuorta ikääni. Se on sellaista "oletpas pieni kakara, etkä tiedä mistään mitään" -tyylistä kommentointia, Mäntylä sanoo.

Mäntylä uskoo, että netissä yleistynyt vihapuhe kohdistuu useimmiten politiikasta puhuviin. Seksikin on tosin politiikkaa, kuten Mäntylä hyvin tietää. Ilman kohtua syntynyt Mäntylä on lapseton ja puhunut muun muassa sijaissynnytyksen laillistamisen puolesta.

– Seksi vaikuttaa kaikkeen käyttäytymiseen ja toimintaamme yhteiskunnassa. Siksi siitä on tärkeää kirjoittaa. Koen olevani mielipidevaikuttaja. On hienoa, jos voin muuttaa jonkun ajattelumaailmaa, Mäntylä sanoo.

Palaute jännittää kuitenkin aina. Kaksi vuotta blogannut nainen on tosin jo oppinut kovettamaan itsensä niin hyvin, että pienistä hän ei hätkähdä. Negatiivistakin palautetta kestää, kun lähipiiri tukee riittävästi. Mäntylän äiti on tyttärensä kirjoituksista jopa niin ylpeä, että julkaisee niitä omalla Facebook-seinällään.

Arvostakaa itseänne, nuoret naiset

Avoimuudesta on ollut Mäntylälle myös henkilökohtaista hyötyä. Julkisuuden avulla bloggaaja on saanut haaveilemiaan toimittajan töitä.

Aina työnantajat eivät ole kohdelleet Mäntylää silkkihansikkain. Päiväkodista Mäntylä sai potkut, koska seksiaiheiset kirjoitukset olivat liikaa joidenkin lasten vanhemmille. Ja joskus treffikumppani on säikähtänyt, kun on tajunnut, kenen kanssa on tekemisissä.

Mäntylä siis vihastuttaa - ja ihastuttaa. Siitä ovat todisteena Mäntylän sähköpostiin tulvivat treffipyynnöt, joita tulee niin paljon, että naisella ei ole aikaa kahlata niitä läpi.

– Peniksen kuvilla koristellut viestit eivät kiinnosta. Kerran olen tosin lähtenyt nettitreffeille minua lähestyneen naisen kanssa. Hän opiskeli mielenkiintoista alaa ja meillä synkkasi muutenkin, Mäntylä sanoo.

Treffipyyntöjen toivossa Mäntylä ei kuitenkaan kirjoittele. Yksi missio hänellä silti on.

– On sääli, että monella naisella on huono itsetunto eivätkä he pidä vartalostaan. Minun mielestäni kaikki naiset ovat kauniita. Toivon että voisin kirjoituksillani vaikuttaa siihen, kuinka nuoret naiset näkevät itsensä, Mäntylä sanoo.

Lue myös:

AVA/Maarit Rasi

Kuvat: Cecilia Heikel

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja