Mainos

Kohu ohjaaja Aku Louhimiehen ympärillä ei ehdi vaikuttaa Jussi-palkintoihin – yleisö olisi valmis antamaan Jussin

1:35

Elokuva-alan Jussi-gaalaan on luvassa tänä vuonna tavallista enemmän sähköä, kun yhtenä ehdokkaana parhaaksi ohjaajaksi on kyseenalaisista "metodeistaan" moitittu Aku Louhimies.

Kohun keskellä oleva Louhimies on ehdolla kolmessa kategoriassa. Eturivin naisnäyttelijät kertoivat eilen Louhimiehen kiusanneen ja nöyryyttäneen heitä.

– Me tietysti tuetaan ja toivotaan, että juhlaväki tukee heitä henkisesti ja he voi osoittaa sen myös käyttämällä valkoista nauhaa juhlassa tai mustaa asua, kertoo Jussi-gaalan järjestävän Filmiaura ry:n puheenjohtaja Manna Katajisto.

Gaalan teemana on tänä vuonna tasa-arvon tukeminen, vaatimus seksuaalisen häirinnän sekä vallan väärinkäytön loppumisesta elokuva-alalla.

Jussiehdokkaiden valinta ja äänestys on päättynyt viime viikolla eikä Louhimiehen ympärillä vellova kohu vaikuta palkintoihin.

Yleisö ei täysin tuomitse

Yksi arvostetuimmista palkinnoista on parhaan ohjaajan Jussi-patsas, jossa Louhimies on ehdolla Tuntematon sotilas- elokuvasta.

MTV Uutiset kysyi Tennispalatsin elokuvateatterissa yleisön mielipiteitä, siitä ansaitseeko Louhimies palkinnon.

– Kyllä sitä tuntematonta on niin paljon kehuttu, että kai sillä ohjaajallakin on jotain meriittiä, sanoo Eija Ipatulin.

– Ei varmastikaan tällaisen kohun keskellä ansaitse, toteaa Erika Lehmusvirta

– En ota kantaa ansaitseeko, miksi ei? Mutta sitten taas on se, mikä hänen työmetodi on, niin me voidaan ehkä arvostella sitä, lisää Sami Hirvonen.

Katajiston näkemys näyttelijöiden kertomaan ohjaajan käytöksestä on tuomitseva.

– Nämä kokemukset, mitä näyttelijöillä on ollut ovat kauheita ja täysin tuomittavia. Toivomme keskustelun jatkuvan ja toimintatapojen muuttuvan, päättää Katajisto Filmiaura ry:stä.

MTV Uutiset kysyi haastattelua Louhimieheltä, mutta emme onnistuneet tavoittamaan häntä. Nähtäväksi jää, saapuuko Louhimies gaalaan neljäkymmenen Tuntemattoman sotilaan kutsutun vieraan joukossa.

Perjantaina jaettava Jussi-palkinto on tiettävästi Euroopan vanhin elokuvapalkinto, jota on jaettu vuodesta 1944. Louhimies on palkittu aiemmin kahdella parhaan ohjaajan Jussi-patsaalla elokuvista Paha maa ja Valkoinen kaupunki.

Jussi-gaala suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla kello 20.00 alkaen. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja