Kohti Mount Everestiä: Kiipeämisen fyysisin ja vaarallisin osuus käsillä

Anne-Mari Hyryläisen ja Sky Climbers -tiimin matka etenee kohti Mount Everestin huippua. Katso upeat kuvat Jussi Juutisen blogista.

Valmistautuminen kiipeilyyn

Seuraava rotaatio vuorelle eli siis valmisteleva kiipeilyurakka kohti kolmosleiriä alkaa torstaina aamuyöstä. Anne-Mari lähtee matkaan klo 04:00 aamulla muun Altitude Junkies -tiimin mukana. Hänen suunnitelmissaan on kiivetä aamun aikana suoraan kakkosleiriin 6400 metrin korkeuteen. Matka jääputouksen yli ykkösleiriin kestänee n. kuusi tuntia. Tuo on matkan fyysisin ja vaarallisin osuus. Lue lisää ja katso blogin upeat kuvat täältä!

Anne-Marin unelma

Anne-Marin tavoitteena on nousta ensimmäisenä suomalaisena naisena Mount Everestin huipulle! Hänen matkastaan dokumentoidaan kansainvälinen dokumenttielokuva. Helmi saa seurata Anne-Marin videopäiväkirjoista matkan etenemisestä säännöllisesti toukokuussa suuniteltuun nousuyritykseen asti.

Helmi-risteily 8.5.2010 ajoittuu samaan aikaan kuin Anne-Marin suunniteltu nousuyritys. Pidetään peukkuja, että nousu onnistuu, ja Helmi-viiri kohoaa 10-vuotissyntymäpäivän kunniaksi maailman huipulle! Vapaalla ja viihteellä ohjelmasta soitellaan myös matkan varrella Anne-Marille suorasta lähetyksestä.

Tule Helmen mukana kannustamaan Anne-Maria hänen huikeassa seikkailussaan!



Videopäiväkirjoja on kuvattu 16.3. alkaen. Pääset katsomaan kaikki valmisteluvaiheen päiväkirjamerkinnät MTV3Katsomosta Helmen sivuilta.

Lue myös:

    Uusimmat