Mainos

Kodin ostossa tärkeintä on hyvä hinta-laatu-suhde

Mikä on tärkein kriteeri uutta asuntoa ostaessa? Yllättäen juuri valmistunut remontti ja asunnon ulkonäkö eivät olekaan niin merkittävässä roolissa kuin on ehkä ajateltu.

Uuden asunnon ostopäätökseen vaikuttavat eniten hinta-laatu-suhde ja kodin tuntu. Lähellä asuvat ystävät ja sukulaiset, sekä valmis remontti sen sijaan eivät ole niin tärkeitä.

Tämä selviää Jokakodin kyselystä, johon vastasi yli 1300 lukijaa.

– Hyvällä alueella asunnon arvo säilyy. Ulkonäköön pystyy vaikuttamaan remontoimalla mieleisekseen, kirjoittaa nimimerkki Salla, jonka mielestä sijainnilla on suurempi arvo kuin asunnon ulkonäöllä.

– Tietysti hinta-laatu-suhde on tärkein, mutta kyllä sijainnilla, valoisuudella ja toimivalla pohjaratkaisulla on hyvin suuri merkitys. Tästä kaikestahan se hinta-laatu-suhde muodostuu, nimimerkki Tuulevi toteaa.

Myös kodin tuntu on tärkeää, joten ehkä kiinteistövälittäjät rapakon takana tietävät mitä tekevät suihkauttaessaan vastapaistetun pullan tuoksua myytävään asuntoon.

– Kotona tulee vietettyä niin paljon aikaa, että onhan sen oltava kodikas että viihtyy, nimimerkki perusElli kirjoittaa.

– Kodin tuntee kun astuu sisään, kirjoittaa nimimerkki Muuttanut

Se, että asunnosta voi tehdä juuri sellaisen kuin itse haluaa, ei ole lukijoille kovinkaan tärkeää, sillä se sai vain noin 15 prosenttia äänistä. Myös lähellä asuvat sukulaiset ja ystävät ja valmis remontti eivät ole asioita, jotka painavat uuden asunnon ostohetkellä.

Kuvat: Lehtikuva

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.